Jak si co nejlépe zabezpečit byt či dům před odjezdem na dovolenou?

Jak si co nejlépe zabezpečit byt či dům před odjezdem na dovolenou?
Fotografie: unsplash.com
  • Chytrá domácnost už dnes nemusí představovat investování desetitisíc do zabezpečení
  • Nainstalujte si doma kamery, které propojíte s chytrým telefonem
  • Pokud nechcete investovat do nových zabezpečovacích dveří, zvažte chytrý zámek

Blíží se období dovolených, s tím na jednu stranu čas odpočinku a pohody, na stranu druhou obavy z toho, zda až přijedete, najde svůj dům či byt ve stejném stavu, jako když jste odjeli. Moderní vychytávky vám dnes mohou ušetřit mnoho práce (a následně i peněz) a navíc můžete nespočet přístrojů ovládat na dálku, a tím tak simulovat vaši přítomnost v bytě. Pokud jste se doposud spoléhali na známé, kteří vám jednou za týden přišli zalít kytky, možná je čas poohlédnout se i po jiném řešení.

Pořiďte si kamery

Nainstalování kamer v bytě je jednou z nejjednodušších věcí, které můžete pro zabezpečení svého majetku udělat. Kamery, které vás upozorní na pohyb, se dnes pohybují cenově v řádech tisícikorun a nemusíte je složitě instalovat ani vrtat do zdi. Stačí je jednoduše propojit s aplikací ve vašem telefonu a kdykoliv se můžete podívat, co se u vás doma děje.

Pokud se v kamerách nevyznáte, můžete se inspirovat z našich recenzí, kde jsme testovali například kameru od Xiaomi nebo Eve Cam Secure Indoor Camera. Podle cnet.com je také dobré nainstalovat senzory na okna či dveře, které v případě otevření zašlou informaci do telefonu.

Xiaomi Smart Camera C300

Zvažte pořízení bezpečnostních dveří

V tomto případě velmi záleží na tom, zda bydlíte v bytě, či rodinném domku. V prvním případě se stačí zaměřit na vchodové dveře, v tom druhém případě je potřeba zabezpečit případně i garážová vrata, vstup do sklepa či zahradu. Podle bobvila.com ztížíte práci zlodějům, pokud si pořídíte bezpečnostní dveře s co nejvíce vrstvami zabezpečení. Zabráníte tak vykopnutí/vylomení dveří. Zde je ale nejlepší obrátit se na odborníky, kteří vám nabídnou řešení dle vašich představ.

Chytrý zámek pomůže ohlídat, kdo vchází do vašeho bytu

Pokud nechcete investovat desítky tisíc korun do zabezpečovacích dveří, můžete zvážit o něco levnější variantu – chytrý zámek. Pokud úplně nevíte, jak fungují, můžete to zjistit v našich recenzích na chytré zámky značky Nuki či Yale. K elektrickému bezpečnostnímu zámku získáte přístup pomocí aplikace a jeho instalaci zvládne i laik. Lehce tak otevřete dveře na dálku, ale také díky aplikaci získáte kontrolu o tom, kdo do vašeho bytu vejde a odejde z něj.

Nasimulujte svoji přítomnost

Pokud se v bytě či domě už přes týden nehnula ani záclona, může to zloděje lákat. Je tak dobré udělat určitá opatření, která budou vaši přítomnost doma předstírat. Podle forbes.com je dobré nechat zapnutou například lampu, která je ovládána časovačem. Nesvítí tak nonstop, ale řídí se časovačem, který dopředu můžete nastavit. Dobrou volbou je také zakoupení chytré zásuvky, kterou můžete ovládat na dálku a zapnout na chvíli televizi či světlo. Pokud vás zajímá, jak přesně fungují, můžete si přečíst naši recenzi na chytré zásuvky od Tesly.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze