Bude takhle vypadat gamepad od Googlu?

Bude takhle vypadat gamepad od Googlu?
  • Patent Googlu ukazuje zcela zjevně herní ovladač
  • Rendery odhalují jeho pravděpodobný vzhled

Za necelý týden chystá Google vystoupení na Games Developer Conference. Už je prakticky jasné, že zde představí svůj Project Stream, což bude takový „Netflix na hry“. Za nějaké předplatné dostanete přístup k databázi her, které si pak vychutnáte i na méně výkonném počítači, protože všechno se spočítá na straně serveru. Vám tak bude stačit pouze rychlé připojení k internetu. Tato možnost by se měla nabízet prostřednictvím prohlížeče Chrome a dostane se i na Chromebooky a možná i na Chromecast.

To však není jediná věc, které se 19. března dočkáme. Už delší dobu se spekuluje o tzv. Projektu Yetti, což by měl být herní ovladač určený právě pro novou platformu. V poslední době se toto očekávání mění prakticky na jistotu. Je to hlavně díky objevu podaného patentu, který nade vší pochybnost zobrazuje právě takové zařízení. Náčrtků se chytila designerská společnost Yanko Design a vytvořila z nich rendery, poodhalující jeho pravděpodobný vzhled.

Kromě běžných tlačítek pro ovládání počítačových her si zde můžeme povšimnout také knoflíků pro ovládání operačního systému nebo spuštění hlasového asistenta.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze