Hlasoví asistenti se dostanou také do herní konzole Xbox One

Hlasoví asistenti se dostanou také do herní konzole Xbox One
  • Již brzy by se měl Xbox naučit spolupracovat nejen s domácí Cortanou, ale tak s Alexou či Google Asistentem
  • Budete moct ovládat svou konzoli prostřednictví telefonu nebo chytrého reproduktoru
  • Oznámení této novinky bychom se mohli dočkat již za pár dní na herní konferenci E3

Již delší dobu kolují zvěsti o plánech Microsoftu přinést na svou herní konzoli Xbox One svou hlasovou asistentku. Jelikož běží Xbox na upraveném operačním systému Windows, není se čemu divit, ale kupodivu by se na konzoli měli podívat i další asistenti než jen Cortana. Alespoň to tedy naznačuje nově uniklý screenshot prostředí konzole odwindowscentral.com, který prý pochází z následující verze systému.

Hlasoví asistenti v Xboxu One

Na něm vidíme novou sekci nastavení s virtuálními asistenty, ve které si můžete podle všeho zapnout podporu Cortany od Microsoftu, Alexy od Amazonu i Asistenta od Googlu. Jelikož však v sobě nemá samotná konzole mikrofon, bude nutné Xbox ovládat skrz aplikaci vašeho asistenta v telefonu nebo skrz chytrý reproduktor.


Podporu asistentů potvrzuje také vedoucí pracovník Microsoftu Albert Penello, který byl klíčovým členem týmu stojícím za původním Xboxem před 18 lety. Právě on se nechal nyní na Twitteru slyšet, že se v současnosti snaží přijít na to, jak prosadit více Alexu/zařízení Echo v herní branži. Kdy se podpory asistentů v konzoli dočkáme samozřejmě nevíme, ale vzhledem k novému screenshotu lze očekávat oznámení na letošní herní konferenci E3, která se uskuteční již za pár dní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze