Česká komedie Matka v trapu předběhla ve sledovanosti i sci-fi s Jennifer Lopez

zhodnocení
Česká komedie Matka v trapu předběhla ve sledovanosti i sci-fi s Jennifer Lopez
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Snímek si drží prvenství ve sledovanosti v Česku
  • Pojednává o vytížené matce s náročným zaměstnáním, jejíž muž ji v ničem nepomůže
  • Rozhodne se tak z každodenního kolotoče zmizet a bydlet na pár dní u taxikářky, kterou zrovna poznala

Netflix minulý týden uvedl český film Matka v trapu. Ačkoliv se má jednat o komedii, příliš humoru jsme nezaznamenali. Spíše jde o ukázku dnešního hektického světa, kde se čeká od ženy středního věku, že bude zvládat kariéru i péči o děti na jedničku. A to také chtěli i tvůrci zachytit. Mnoho žen si totiž řekne, že přesně takhle se teď cítí a s postavou se ztotožní. Ale ne každá žena má doma manžela, jakého si zahrál Jaroslav Plesl. Ten totiž ve filmu hraje laxního malíře, který nemá zájem prakticky o nic a nechává vše na ženě.

O čem film pojednává?

Hlavní hrdinku Sylvii si zahrála Petra Hřebíčková. Ta má dobře placené místo v reklamní agentuře, dvě dospívající děti a manžela, který je malířem, ale zrovna se mu příliš nedaří. To ovšem nijak nevadí, jelikož její plat stačí na pokrytí potřeb rodiny i zaplacení hypotéky. Doma si všichni zvykli na to, že máma vše připraví, zaplatí a ví přesně kde co je. Tak začíná příběh celého filmu.

Sylvie je dost zaneprázdněná pracovně, kdy ji její nekompromisní šéf zahrnuje neustále větším počtem úkolů, které už prakticky nemůže zvládat. Do toho se jí ozvou ze školy, aby se dostavila kvůli chování jejího syna, kam musí nakonec jet sama, jelikož manžel, jako obvykle, nevyřídí nic. V tu chvíli se v ní ale něco zlomí a řekne si dost. Taxikářka Anna (Lenka Vlasáková), která ji odvážela z agentury ke škole, se nakonec ukáže jako dobrá společnice pro sdělení starostí i jako pomoc v nouzi. Nabídne ji totiž, že u ní může na chvíli zůstat, aby vypnula.

Matka v trapu

Sylvie tak bez jakéhokoliv vysvětlení nepřijde domů a kde je, ví jen její matka, která má zároveň dohlédnout na chod domácnosti. Zeť ale se Sylviinou matkou nevychází, což způsobuje další problémy, které se řeší navíc před dětmi.

Jak celý film skončí prozrazovat nebudeme, ale rozhodně poukazuje na to, že pokud spolu mají dva lidé vycházet, musí spolu komunikovat. Může se totiž pak jednoduše stát, že každý chce něco jiného a jestliže se na svých prioritách neshodnou, nemůže to skončit jinak než rozvodem. Film chtěl také ukázat, že pokud něco skončí, neznamená to zhroucení světa, ale možnost začít znovu, jinak a lépe.

A pokud nejste zrovna příznivci tohoto žánru, stačí si počkat do příští středy 5. června, kdy bude na Netflixu dostupný film Manželé Stodolovi. Film byl natočen podle skutečných událostí, které mají na svědomí manželé Jaroslav a Dana Stodolovi. Ti násilně zabili několik důchodců pro peníze. Dlouho ale unikali spravedlnosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze