Česká spořitelna umožňuje výběr peněz, aniž byste se dotkli bankomatu

1
Česká spořitelna umožňuje výběr peněz, aniž byste se dotkli bankomatu
Fotografie: Markus Winkler, unsplash.com
  • V aplikaci si George si navolíte částku a pak naskenujete QR kód bankomatu
  • Starší způsoby budou fungovat i nadále

Výběr z bankomatu měl po dlouhé roky svá jasná pravidla: vložit kartu, zadat PIN, vybrat částku a odejít, pokud možno s penězi i kartou. V poslední době se k tomu přidala možnost využívat bezkontaktní technologie. Banky se tak brání používání skimovacích zařízení, kterými se podvodníci snaží přečíst kartu. A také je zde jasná výhoda pro všechny, kteří namísto klasické karty používají tu virtuální v chytrém telefonu nebo hodinkách.

Česká spořitelna tento proces posunuje o kousek dál přidáním QR kódu. Nově se tak při výběru peněz bankomatu nemusíte vůbec dotknout. Celý proces výběru hotovosti oproti standardnímu vkládání platební karty do zařízení ušetří významně čas, který klient u bankomatu stráví. Zároveň odpadá riziko, že klient zapomene kartu v bankomatu nebo PIN ke kartě.

Klienti se jednoduše přihlásí do mobilního bankovnictví George, zvolí částku, kterou chtějí vybrat a poté načtou během 15 minut QR kód z obrazovky kteréhokoliv bankomatu České spořitelny s funkcí výběru v hotovosti.

QR výběr

Všechny starší metody zůstávají i nadále v provozu. Česká spořitelna provozuje v České republice největší síť bankomatů (1 769). Celkového počtu strojů jich 1 465 umožňuje výběry, 27 vklady a 262 vklady i výběry. Na téměř všech (97,5 %) bankomatech lze zároveň nadále vybírat i bezkontaktně pomocí technologie NFC. Pro výběr jakékoliv částky stačí jednoduše přiložit bezkontaktní kartu či jiný nosič s NFC technologií a zadat PIN na displeji bankomatu.