Chcete ledničku s 32" displejem, AI a kamerou? Samsung jednu takovou brzy uvede

Chcete ledničku s 32" displejem, AI a kamerou? Samsung jednu takovou brzy uvede
Fotografie: Samsung
  • Lednice zvládne uživatele upozornit na datum expirace potravin
  • Ty automaticky rozřadí do 33 různých kategorií
  • Samsung u lednice využívá operační systém Tizen

Kromě spektakulárně vybaveného chytrého vysavače Samsung na veletrhu CES 2024 hodlá prezentovat také novou ledničku Bespoke 4-Door Flex s technologií AI Family Hub+. I v tomto případě se jedná o jeden z nejlépe vybavených produktů, který si lze do domácnosti pořídit. Čím vším se pokusí zaujmout?

Lednice s umělou inteligencí a obřím displejem

Podobně jako u již zmíněného vysavače Bespoke Jet Bot Combo, bude i u lednice Bespoke 4-Door Flex s technologií AI Family Hub+ hrát důležitou roli umělá inteligence. Samsung tuto technologii konkrétně nazývá „AI Vision Inside“ a jak napovídá samotný název, bude se jednat o schopnost rozpoznávat uvnitř lednice uložené potraviny. „Vizí“ ledničky je v tomto případě integrovaná kamera, která umí automaticky rozřadit umístěné potraviny do 33 různých kategorií ihned, jakmile jsou uloženy do lednice nebo jsou vytaženy z lednice. Každou z těchto položek je následně možné si prohlédnout na externí 32" obrazovce, která je situována vertikálně a zabírá v podstatě jedno celé křídlo lednice. Další z vychytávek je možnost přiřadit k jednotlivým položkám datum expirace, následně je díky tomu lednice schopná upozornit (ať už na obrazovce či poslat notifikaci na telefon) na blížící se datum expirace.

Samsung Bespoke 4-Door Flex s technologií AI Family Hub+

Operační systém infotainmentu lednice využívá systém Tizen a kromě zmíněných funkcí umožňuje například sledovat videa na YouTube, propojení a ovládání zařízení v rámci platformy SmartThings, přehrávat hudbu nebo zrcadlit obrazovku telefonu či třeba sledovat TikTok. Konkrétně aplikace TikTok pak má být dostupná v druhém čtvrtletí 2024 skrze softwarový update.

Neschází ani propojení s aplikací Samsung Health, kdy lednice na základě dat z ní (a potravin, které se v ní nachází) dokáže sama navrhnout zdravé recepty. Kompletní odhalení této novinky včetně ceny či dostupnosti proběhne na začátku ledna v rámci veletrhu CES 2024, jak se uvádí na samsung.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze