Samsung na CESu uvede ultimátní robotický vysavač Bespoke Jet Bot Combo

Samsung na CESu uvede ultimátní robotický vysavač Bespoke Jet Bot Combo
Fotografie: Samsung
  • Vysavač používá umělou inteligenci, díky které umí například velmi efektivně čistit skvrny
  • Kromě vysávání zvládne novinka rovněž mopovat
  • Další informace výrobce odhalí již v lednu, kdy se bude veletrh CES 2024 konat

Pokud máte slabost pro robotické vysavače s funkcí mopu, jistě vás zaujme horká novinka ze stáje jihokorejské společnosti Samsung. Ta konkrétně láká na vysavač Bespoke Jet Bot Combo, který hodlá poprvé ukázat naživo a zároveň kompletně odhalit na blížícím se veletrhu CES 2024 v Las Vegas. Čím vším je tento vysavač zajímavý?

Robotický vysavač s umělou inteligencí

Termín umělá inteligence je v poslední době skloňován ve všech možných oblastech života, a tak není překvapením, že ani novému vysavači Bespoke Jet Bot Combo neschází podpora AI. Pomocí umělé inteligence umí novinka od Samsungu například chytře rozpoznávat objektivy v domácnosti. Díky integrovaným 3D senzorům zvládne naskenovat nejrůznější předměty, podle čehož umí následně upravit intenzitu úklidu, stejně tak ale vysavač zvládne rozpoznávat různá místa či skvrny na podlaze. Jako velmi praktická se jeví funkce automatického rozpoznání zón, do nichž by se vysavač neměl vydávat (například koupelna).

Samsung Bespoke Jet Bot Combo
Samsung prozatím odhalil pouze jeden render chystaného vysavače Bespoke Jet Bot Combo, jeho součástí bude dokovací stanice

Nevšední je ale také samotný způsob a důkladnost čištění. Například v případě, že vysavač Bespoke Jet Bot Combo natrefí na skvrnu, odjede zpět do stanice, kde nahřeje mopovací část a poté se vrátí ke skvrně, aby ji „vydrhnul“ s pomocí točících se mopovacích kotoučů, horké páry a vody. Tento způsob čištění by měl zredukovat nutnost intervence ze strany člověka, uvádí se na stránkách samsung.com. Praktická je rovněž schopnost rozpoznávat různé typy koberců a předcházet tomu, aby byly koberce po čištění nadměrně vlhké či vyloženě mokré.

Neméně zajímavý je pak způsob údržby mopovacích nástavců, které se ve stanici nejprve umyjí vodou, následně dezinfikují párou a poté jsou vysušeny teplým vzduchem. Tento proces má pomoci předcházet tomu, aby zůstávala mopovací část vlhká, množily se v ní bakterie a páchla, uvádí se na samsung.com. Další důležité informace, jako je například sací výkon, ale především cenu či dostupnost, se dozvíme v průběhu veletrhu CES 2024, který odstartuje již na začátku ledna.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze