Chytré brýle TCL NXTWEAR AIR vsází na komfort a design

Chytré brýle TCL NXTWEAR AIR vsází na komfort a design
Fotografie: TCL
  • Brýle se chlubí hmotností pouhých 75 gramů
  • Obraz obstarává dvojice Micro OLED panelů
  • Cena ani dostupnost prozatím nebyla oznámena

Jednou z novinek, kterou letos společnost TCL představila na veletrhu CES, jsou i brýle TCL NXTWEAR AIR. Oproti předchozí generaci chytrých brýlí je novinka o 30 % lehčí, zároveň slibuje vyšší uživatelský komfort a také nabízí několik možností designových úprav.

Brýle o celkových rozměrech 171,4 × 162 × 50 mm (v rozevřeném stavu) mají hmotnost 75 gramů a dvě varianty vyměnitelných skel, pomocí kterých lze upravit vzhled. Obraz o uhlopříčce až 140" zajišťuje dvojice Micro OLED Full HD panelů s poměrem stran zobrazení 16:9, rozsahem záběru 47 stupňů a 60Hz obnovovací frekvencí. Ve výbavě nechybí ani duální hlasité reproduktory či důležité senzory, jako je gyroskop či akcelerometr.

Připojení ke smartphonům (výrobce slibuje podporu více než 100 modelů), ale také notebookům zajišťuje USB-C. Přísun energie obstarává samotné zařízení, k němuž jsou brýle připojeny, na nabíjení tedy není potřeba myslet.

Novinka, která se profiluje jako ideální nástroj pro studenty, ale i profesionální uživatele (nebo zkrátka všechny, kteří nemají mnoho prostoru, ale chtějí si užít velkou uhlopříčku) dorazí na trh s dvojicí vyměnitelných skel. Cenu i dostupnost výrobce oznámí v budoucnu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze