Nová generace brýlí NXTWEAR AIR je výrazně lehčí

Aktualizováno o video z místa
Nová generace brýlí NXTWEAR AIR je výrazně lehčí
Fotografie: Martin Pultzner, fZone.cz
  • Novinka je o třetinu lehčí než původní model
  • Stále funguje jako náhrada velkého monitoru na cestách

Společnost TCL loni představila brýle, které nijak neexperimentují s virtuální nebo rozšířenou realitou, ale jen se vám snaží nahradit velký displej tam, kde si ho nemůžete dopřát – například na cestách. Jedním z nedostatků byla ale hmotnost, která s příchodem nové generace označené jako NXTWEAR AIR klesla o celou třetinu. Konkrétně na 75 gramů se standardními čočkami. Brýle se dodávají se dvěma vyměnitelnými předními čočkami, takže jejich vzhled může odpovídat stylu každého uživatele.

Chytré brýle TCL NXTWear AR přímo z veletrhu MWC 2022

V výbavě najdeme dvojici displejů microOLED s rozlišením 1080p – na očích do vyvolává dojem, že sledujete 3,5metrovou televizi ze tří metrů. Nebo, jinými slovy, stejný zážitek, jako máte při návštěvě kina. O zvuk se postará dvojice stereofonních reproduktorů s prostorovými efekty a lze připojit i vlastní bezdrátová či drátová sluchátka.

Vedle zábavy lze takový prostor využít i pro studium nebo práci, například při zpracovávání citlivých dat, kdy nechcete, aby vám někdo nahlížel přes rameno. K připojení slouží USB-C a v současnosti jsou brýle kompatibilní s asi stovkou chytrých telefonů a mnoha notebooky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze