Chytré žárovky Philips Hue se samy nastavují na plný jas. Oprava je na cestě

Chytré žárovky Philips Hue se samy nastavují na plný jas. Oprava je na cestě
Fotografie: Signify
  • Žárovky náhodně přepínají intenzitu i bez zásahu uživatele
  • Na vině je implementace standardu Matter
  • Oprava má dorazit příští týden

Známe to všichni – elektronická zařízení, která nás obklopují, jsou natolik složitá, že jen málokdy fungují úplně bez problémů. Ať už jde o počítače, mobily, ale postupem času i takové zdánlivě obyčejné spotřebiče, jako je kávovar. A došlo i na spotřebič, který je zdánlivě tak jednoduchý, že se stal symbolem přechodu lidstva do doby elektřiny – žárovku.

Dnešní žárovky Philips Hue však původní Edisonův vynález připomínají jen svým tvarem? Mnoho uživatelů v poslední době hlásí, že se jejich světla náhodně přepínají na 100% jas. Žárovky Hue lze ovládat různými způsoby v závislosti na modelu, který vlastníte. U těch nejsofistikovanějších lze nastavit některou z milionů různých barev, zatímco u jiných lze měnit teplotu barev a zvolit teplejší nebo chladnější pocit.

Někde v tomto systému nastavení je však chyba, které změní vaše nastavení z „romantické večeře“ na „operační sál“. Jak přiznala mluvčí společnosti pro theverge.com, chyba leží v implementaci standardu Matter. „Po rozsáhlé analýze jsme zjistili problém s interoperabilitou se standardem Matter smarthome, kdy jsou náhodná dočasná přerušení rádiového provozu nesprávně rozpoznána jako přepnutí staršího vypínače, čímž se světla s nízkým jasem přepnou na plný jas. Na trvalé opravě problému se pracuje a bude zavedena během příštího týdne,“ dodala. Do té doby můžete použít libovolnou aplikaci Matter controller, kterou používáte, a odpojit Hue Bridge ze seznamu zařízení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze