Co bude hit příštího roku? Analytik Kuo tvrdí, že to bude virtuální realita

Co bude hit příštího roku? Analytik Kuo tvrdí, že to bude virtuální realita
Fotografie: Lucrezia Carnelos, unsplash.com
  • Klíčový je rozjezd technologie Wi-Fi 6E
  • Chytré brýle by pak mohly být lehčí a déle vydržet, protože vše ostatní obstará telefon
  • Svoje řešení chystá Apple a Meta
  • Sony by mohlo překvapit

Spousta lidí si klade otázku , kam by se mohl příští rok posunout technologický vývoj a co bude „další velkou věcí“. Uznávaný analytik Ming-Chi Kuo se pro macrumors.com vyjádřil poměrně jasně – bude to skupina zařízení, která se souhrnně označuje jako „head-mounted display“, tedy nejrůznější brýle a přilby pro virtuální a rozšířenou realitu. Podle Kua je klíčovým prvkem pro masovější rozšíření této elektroniky Wi-Fi 6/6E. Ta dosáhne na krátké vlastnosti takových schopností, že pomůže odstranit nedostatky stávajících řešení, jako je vysoká cena nebo hmotnost. To hlavní se totiž odehraje v připojeném zařízení, brýle pak poslouží pouze k zobrazení.

Klíčovou roli by zde mohly hrát dvě společnosti. Pro Apple, respektive pro jeho šéfa, je tato oblast velice důležitá. Nová technologie by také mohla zatraktivnit příchozí iPhony, právě kvůli nutnosti podpory nového standardu bezdrátových sítí. Jeho konkurencí bude staronová Meta, pro jejíž vizi metaverse jsou zařízení tohoto druhu naprosto nezbytná. To je také důvod, proč je jeden z lídrů tohoto odvětví, Oculus, už delší dobu součástí Facebooku, nyní společnosti Meta.

Černým koněm je pak podle Kua Sony, které s virtuální realitou také dlouhodobě koketuje. Důležité však bude nepřijít pouze se samotným výrobkem, ale i se zajímavým nebo exkluzivním obsahem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze