Apple údajně plánuje uvedení Vision Pro do února

Apple údajně plánuje uvedení Vision Pro do února
Fotografie: Apple
  • Výroba v Číně údajně běží na plné obrátky
  • Apple se také intenzivně připravuje, aby pro brýle bylo dostatek obsahu

Při představení chytrých brýlí Apple Vision Pro padl termín jejich uvedení jako poměrně vágní „začátek roku 2024“. Zatímco první zprávy hovořily, že tento termín bude využit na maximum, novější zprávy jsou podle bloomberg.com o poznání pozitivnější.

Výroba v Číně už jede na plné obrátky a vše směřuje k tomu, aby obchody dostaly první kusy už na konci ledna. První kusy by se tak k zájemcům v USA mohly dostat už v únoru. Při výrobě tak složitého zařízení, které je navíc první svého druhu, se však stále mohou objevit komplikace.

Společně s tím se Apple snaží zajistit, aby pro tuto novou hardwarovou platformu vznikalo dostatek obsahu. Jde například je nedávné vydání iOS 17.2, který umožňuje iPhonu 15 Pro pořizovat prostorová videa ve 3D kódování v rozlišení 1080p při 30 snímcích za sekundu. Apple doporučuje záznam videa v horizontálním režimu, přičemž je zaznamenáváno ve Full HD ve 30 FPS a jedna minuta si vyžádá 130 MB úložiště.

Na uvedení na trh se připravují také vývojáři, kterým byla dnes rozeslána zpráva, aby se „připravili“, což by mohlo zahrnovat software vytvořený speciálně pro použití v prostředí virtuální a smíšené reality nebo aplikace pro iPad a iPhone, ke kterým bude mít Vision Pro také přístup.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze