Mark Zuckerberg si myslí, že Quest 3 je lepší produkt než Apple Vision Pro

Mark Zuckerberg si myslí, že Quest 3 je lepší produkt než Apple Vision Pro
Fotografie: Apple
  • Zakladatel Facebooku si vyzkoušel technologickou novinku
  • Kritizoval většinu jejich aspektů
  • Myslí si, že jeho Meta Quest 3 je lepší

K novým chytrým brýlím Apple Vision Pro se musel vyjádřit prakticky každý, kdo je vyzkoušel. Na některé názory se čekalo více než na jiné. Kupříkladu Mark Zuckerberg, který několik posledních let usilovně plánuje metaverse, který má podle jeho vize jednou nahradit internet. I když podle jeho slov bude dostupný z jakéhokoli zařízení, pro to správné ponoření se do virtuálního světa budou potřeba chytré brýle?


A mohly by to být právě ty od Applu? Vypadá to, že nejspíše ne. Mark Zuckerberg sdílel na Instagramu své postřehy a připomněl nám, že rivalita mezi oběma společnostmi se ještě více prohloubila uvedením náhlavní soupravy pro smíšenou realitu. Ve videu si Zuckerberg nebral servítky, když stavěl Vision Pro proti zařízení Meta Quest 3. Nejdříve připomněl sedminásobný rozdíl v ceně a svou argumentaci shrnul slovy: „Quest je lepší výrobek, tečka“.

Mezi důvody, proč si to zakladatel největší sociální sítě na světě myslí, patří podle něj lepší displej a více pohodlí. Z toho důvodu je to lepší řešení pro většinu úkolů ve smíšené a virtuální realitě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze