Alza.cz otevřela ve svém showroomu novou expozici chytré domácnosti. Byli jsme u toho

Alza.cz otevřela ve svém showroomu novou expozici chytré domácnosti. Byli jsme u toho
  • Expozice SmartHome sdružuje přes 120 aktivních produktů od více něž 20 výrobců
  • Najdete mezi nimi chytré zásuvky, osvětlení, rolety, pračku, lednici, troubu, termostat a mnohé další
  • To vše je propojené do předváděcích telefonů a tabletů, takže si můžete spotřebiče nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet jejich ovládání a funkce
  • K tomu vám pomohou rovněž vyškolení promotéři, kteří vám vše vysvětlí a případně i poradí s nákupem

Alza.cz už dávno není jen o elektronice a mnozí by mohli namítnou, že se od tohoto odvětví postupně spíše odklání a chce být zkrátka jen obřím obchodem pro všechno. Takový český Amazon, ve kterém si můžete k parfému, sluchátkům a pračce přikoupit třeba i automobil Tesla. Nyní se však Alza snaží opět hlásit k elektronice, především té chytré. Právě proto postavil v hlavním showroomu v Holešovicích novou expozici jménem SmartHome, kde si mohou zákazníci prohlédnout a vyzkoušet, jak se žije v moderní chytré domácnosti.

Podívat se tu můžete skoro na všechny typy chytrých zařízení. Můžete si vyzkoušet bezpečné zámky s elektronickým kukátkem, chytré zásuvky, pohybová čidla, termostaty, světla, reproduktory a další. Nechybí však ani velké spotřebiče jako lednice, digestoř, pračka, sušička, trouba či kávovar. Celkem v showroomu najdete hned 120 aktivních prvků od více než 20 výrobců, které si můžete prohlédnout a koupit na SmartHome stránkách Alza.cz. To vše vám popíší a názorně předvedou školení promotéři, kterých se můžete ptát na všechno ohledně chytré domácnosti.

Hlavní myšlenkou je tu samozřejmě propojenost různých bezdrátových řešení a jednoduché ovládání jediným chytrým zařízením ve vaší kapse. Takové inteligentní výrobky tedy přinášejí nejen kontrolu nad spotřebiči, ale také možnost vzdáleného zabezpečení celé domácnosti. Pomocí aplikace si tak ohlídáte různé havárie spojené s únikem vody či požárem. Nastavení takové aplikace dovede kupříkladu automaticky uzavřít přívod vody při detekci problému a zajistit domácnost bez vašeho přičinění.

Skoro všechna zařízení mohou být zároveň propojena v jeden systém, který můžete ovládat odkudkoli na světě pomocí svého smartphonu, tabletu či počítače. Zejména dálkově ovládané chytré zásuvky a osvětlení jsou už nyní dle Alzy prodejním hitem a velmi dobře se podle všeho prodávají také sady pro ovládání topení a alarmové sady.

Všechny produkty v expozici jsou přitom propojené s jedním z dostupných systémů, jehož ovládání si můžete vyzkoušet. Nejdete tu otevřenou platformu jménem FIBARO, která sdružuje různé typy produktů, či známý Philips HUE pro osvětlení, který je integrovaný rovněž v platformě Smart Home od Bosch a naopak. Právě tito dva partneři tvoří svými spotřebiči velkou část expozice a představují ukázkové spojení různých druhů chytrých produktů.

Novou expozici chytré domácnosti vytvořila Alza ve spolupráci s firmami YATUN s.r.o. a BSH domácí spotřebiče s.r.o. a podívat se na ni můžete už nyní. Stačí se dostavit do hlavního showroomu v Holešovicích a podívat se, jak chytrý může být i váš domov.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze