Dojmy z filmu ONEMANSHOW: The Movie

Nechť hra započne
Dojmy z filmu ONEMANSHOW: The Movie
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • ONEMANSHOW: The Movie měl premiéru 17. sprna
  • Snímek obsahuje i film ohlášený na filmovém festivalu Tajný zákop
  • Ve filmu se skrývají nápovědy, díky kterým můžete vyhrát 22 milionů korun

Ve čtvrtek 17. srpna vtrhl do kin snímek známého českého baviče, mystifikátora a influencera Kamila Bartoška, známého jako Kazma Kazmitch, s názvem ONEMANSHOW: The Movie. Kdo Kazmu zná, tak ví, že se proslavil hlavně svými zábavnými kousky, ve kterých nejednou napálil nejen známé osobnosti, komerční televize, ale i širokou veřejnost. Jeho nejznámějším vtípkem je bezesporu zasazení herce do televizního pořadu Prostřeno, kdy ztvárnil jednoho ze soutěžících jako gerontofila, který navíc trpěl Tourretovým syndromem.

Nyní se rozhodl svoji One Man Show přesunout na plátna kin. Kampaň k tomuto snímku byla neuvěřitelná. Zpočátku lidé ani netušili, že jde o Kazmovo dílo. Na různých společenských akcích, billboardech a hlavně na sociálních sítích se začal objevovat černobílý znak připomínající kříž. Netrvalo dlouho a uprostřed lesa na poli u Lysé nad Labem vyrostl vysoký sloup, na kterém byl vyobrazen právě tento znak. To ale nebylo všechno, u tohoto monumentu bylo na zemi několik desítek velkých kostek, na kterých jsou vyobrazeny různé znaky. Ale až teprve s odhalením Kazmova filmu začalo dávat všechno smysl. A nebo ne?

Kazma svůj film představil na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, kde nechal svolat tiskovou konferenci k úplně jinému filmu. Snímek se jmenoval Tajný zákop a obsazeno do něj bylo několik velkých českých hereckých jmen (mezi jinými i Jiří Bartoška, prezident karlovarského filmového festivalu), avšak snímek jako takový nikdy nevznikl, herci se zúčastnili jen jediného natáčecího dne. Posloužili tedy jen jako doplnění Kazmova nového filmu. Po první ukázce už nezbylo než čekat na premiéru a přemýšlet, co by mohl Kazma vymyslet tentokrát. Sociální sítě byly plné nejrůznějších teorií. Některé byly více uvěřitelné, jiné zase méně.

Minulý týden byl ale všem spekulacím konec. Kazmova nejnovější One Man Show vstoupila do kin a největší zvědavci měli možnost jít do kina už ve čtvrtek minutu po půlnoci. Ještě před vstupem do sálu dostanete kartičku s číslem a čárovým kódem. Kazma na začátku upozorňuje na to, že se jedná o film, ve kterém je možné všechno. Vše, co se během sledování stane, může být realita nebo pouhá fikce. Nebudeme prozrazovat o čem film je. Udělejte si vlastní obrázek. Řekneme pouze to, že pokud čekáte film, který bude oceňován kritiky, tak jste na omylu. Stále mějte v paměti, že se jedná o Kazmovo dílo.

Pro některé ale to zajímavé začalo až po skončení filmu. Kartička, kterou dostanete před začátkem promítání, je vaší vstupenkou do hry o 22 milionů korun. Ano, čtete správně. Tato částka je zavřená v trezoru, který je umístěný na pražském Výstavišti. Trezor hlídá 24 hodin denně ochranka a on-line kamera, na kterou se můžete podívat zde. A jak můžete celou částku získat? Během filmu se objevují různé znaky s čísly. Stejné znaky jsou vyobrazeny na již zmíněných kostkách u Lysé nad Labem. Díky znakům musíte přijít na desetimístný kód, který trezor odemkne. Pokud budete právě vy tím šťastným nebo šťastnou, které se povede rozluštit kód, musíte poté vysvětlit, jak jste na tento kód přišli. Pokud nebude postup vyřešení desetimístného čísla v souladu s podmínkami soutěže, pořadatel má právo výhru nevyplatit. V jednom jediném případě tento kód znát nemusíte. Jedna kartička je totiž unikátní. Stačí ji ke čtečce trezoru pouze přiložit a peníze jsou vaše!


Už máte svoji kartičku? A co říkáte na nejnovější One Man Show? Reakce veřejnosti jsou jednoznačné. Snímek se buď velice líbí nebo naopak. Do jaké skupiny patříte vy? Nám se film líbil, pobavil, prozradil nejedno tajemství a započal něco, co v Česku nemá obdoby.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze