Dokument o závodnících Tour de France a pohled do zákulisí aukční síně

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a Maxu
Dokument o závodnících Tour de France a pohled do zákulisí aukční síně
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netlfix nabízí seriál Doktor Sex, který se odehrává v 70. letech v Thajsku
  • V nabídce je také druhá část 3. řady Bridgertonových
  • A Max nabízí dokument o ukrajinských ženách, které byly zajaty ruskými vojáky

Pracovní týden je za námi a pokud máte volný víkend, můžete jej využít pro sledování nových filmů a seriálů. Max nabízí dokumentární film o ukrajinských ženách, které byly během války zneužity. Netflix zveřejnil druhou část třetí série Bridgertonových a také seriál, který se odehrává v 70. letech v Thajsku. Co si vyberete vy?

Tour de France: Bez příkras

Netflix vydal už druhou sérii o cyklistickém závodu Tour de France. Můžete tak nahlédnout do zákulisí 110. ročníku tohoto závodu a podívat se, jak závodníci trénují, co všechno musí obětovat a také jak s nimi prožívají přípravy a jednotlivé etapy ti nejbližší. Uvidíte zpovědi jak samotných závodníků, tak jejich přítelkyň a manželek.

Co když válka zítra skončí?

Na Maxu si můžete pustit dokumentární film o válce na Ukrajině. Několik žen se rozhodlo promluvit o tom, co se děje mezi bombardováním a ostřelováním území. Převážně se jedná o sexuální zneužívání, kdy vojáci pod pohrůžkou smrti nutili ženy, aby se vysvlékly, nahé byly ponižovány a následně znásilněny. Uslyšíte i proč se musely rodiny odstěhovat z oblasti Donbasu v roce 2014, co vše musely na místě nechat a jak byly některé ženy mučeny za to, že pomáhaly ukrajinským vojákům.

Doktor Sex

Doktor Sex

Píšou se 70. léta a v Thajsku jsou sexuální témata tabu. Doktor Nat je dermatolog, který je trochu zakřiknutý. Lékařem se stal proto, že to chtěl jeho otec – on chtěl být spisovatelem. Vadí mu, jak se v Thajsku neřeší jakékoliv sexuální témata a lidé se bojí na cokoliv zeptat. Začne tak psát do místních novin jako Doktor Sex, kde otevřeně mluví o sexu a vše s ním spojené.

3. řada Bridgertonových, 2. část

První část třetí řady se točila okolo Penelope, která hledala k sobě toho pravého, a nakonec se dala dohromady s Colinem, který jí původně pouze pomáhal najít manžela. Druhá část je o jejich zasnoubení a plánování svatby. Colin ale netuší, že jeho nastávající je zároveň i Lady Whistledownová, kterou nemá rád. Penelope se mu bojí pravdu přiznat, aby ji neopustil a v tu chvíli královna vyhlásí odměnu za její dopadení. S vidinou lehce získaných peněz se přihlásí lady Cowperová, což od Penelope odved pozornost. Ovšem jen na chvíli.

Království artefaktů

Netflix tento týden uvedl také druhou sérii seriálu, který vás zavede do aukční síně Goldin Auctions, kterou provozuje Ken Goldin. Ten se svým týmem hledá ty nejzajímavější sběratelské kousky a následně je nabízí v aukci. Uvidíte tak honbu za těmi nejvzácnějšími předměty, které mají hodnotu i několika milionů dolarů. Uvidíte dražbu sběratelských karet, hudebních nástrojů nejznámějších zpěváků, sadu plyšáků i předmětů z Titaniku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze