2. část Bridgertonových a kontroverzní český film o smyslu života

Novinky pro tento týden na Netflixu a Maxu
2. část Bridgertonových a kontroverzní český film o smyslu života
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Od středy bude dostupná druhá část 3. řady Bridgertonových
  • Netflix nabídne i horor Halloween končí nebo dokument o terakotové armádě
  • Max do své nabídky přidal snímek Lidice

Začíná nový týden a s ním přinášíme i další tipy, na jaké filmy, seriály a dokumenty se podívat na Netflixu a Maxu. Tento týden se mohou těšit fanoušci Bridgertonových, jelikož bude zveřejněna druhá část 3. řady. Max zařadil do své nabídky starší český film Lidice, který popisuje skutečné události z druhé světové války.

Tajemství a smysl života

Na Netflix zamíří ve středu další český snímek, který má ukázat, co je podstatou života. Je je to láska, humor nebo strach a smrt? Filmem vás provede zvláštní čmelák, který má lidskou tvář a komentuje veškeré události, které se ve filmu odehrávají. Během filmu jsou do děje vkládány nejrůznější citáty známých ezoteriků a na zvláštnosti dodá i to, že jsou jejich hlavy vsazovány do filmu na stromy, kameny a podobně. Ve snímku hrají známí herci jako je Jan Budař, Josef Polášek, Barbora Seidlová a další. Zda byl výběr herců dostačující na vytvoření kvalitního filmu už musíte posoudit sami.

Lidice

Snímek z roku 2011 můžete nyní zhlédnout na Maxu. Vypálení a vyhlazení Lidic patří mezi největší tragédie, které se v Česku staly. František Šíma při hospodské roztržce omylem zabije svého syna a následně je poslán na několik let do vězení. Jeho druhý syn společně s kamarádem Josefem Fialou hledá k sobě ženu pro život. Fiala je ale již ženatý, a tak svůj románek s Aničkou kryje jako ilegální odboj. Aničce se chce později přiznat, ale dopis se dostane do nesprávných rukou a následuje slet událostí, které vedou k zastřelení všech mužů nad 16 let, přemístění žen do koncentračních táborů a usmrcení dětí plynem. Šíma ale nic z toho netuší, jelikož je stále ve vězení.

Bridgertonovi 2. část 3. řady

V první části, kterou Netflix zveřejnil v květnu, jsme mohli vidět, jak se Pelenope a Colin dali konečně dohromady. Je tedy jasné, o čem bude druhá část, kterou můžete zhlédnout od čtvrtka. Zamilovaný pár oznámí své zasnoubení a čeká se svatba roku. Colin ale neví, že Penelope je zároveň i pisatelkou Whistledownovou a ona mu to nechce sdělit. Vyjde nakonec pravda najevo? A pokud ano, jak to ovlivní jejich vztah?

Tajemství terakotových válečníků

Nový britský dokumentární film vás vezme do Číny, kde se v provincii Shaanxi náhodně našli v roce 1974 terakotoví válečníci. Čínský císař Čchin nechal postavit Velkou čínskou zeď a také rozlehlou hrobku, kterou strážilo 8 000 válečníků. Po jeho smrti ale jeho dynastie skončila a hrobka upadla v zapomnění. Proč se tak stalo se dozvíte od středy na Netflixu.

Tajemství terakotových válečníků

Halloween končí

Pokračování známého hororu můžete sledovat od pátku na Netflixu. Už je tomu 40 let, co se Michael Myers snaží zabít Laurie Strode, která mu vždy nějakým způsobem dokáže uniknout. Pokud jste viděli i předchozí díly, pak můžete pozorovat, jak se postupně z bezbranné oběti, stává Jamie Lee Curtis bojovnicí, která chce Myerse dostat stejně jako on ji. Snímek navazuje na Halloween zabíjí a odehrává se několik let poté. Jinak poklidné město se tak bude muset připravit opět na boj o přežití.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze