Jessica Alba v nadupaném akčním thrilleru a dokument o záměně dvojčat v nemocnici

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a Maxu
Jessica Alba v nadupaném akčním thrilleru a dokument o záměně dvojčat v nemocnici
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Max nabízí první díl druhé série Rodu draka
  • Netflix nabízí hranou pohádku pro děti
  • A podívat se můžete i na drsný český seriál o drogách

Blíží se víkend a s ním i pravidelná dávka několika tipů na filmy, seriály a dokumenty. Max aktuálně láká na první díl druhé série Rodu draka a Netflix nabízí od každého žánru něco. Můžete si tak vybrat mezi pohádkou pro děti, napínavým akčním filmem a dokumentem.

Rod draka

Bezpochyby dlouho očekávaná druhá série je konečně tu. Na Maxu je nyní dostupný první díl, který kromě shrnutí předchozí série nabídne hned několik zásadních scén. Rhaenyra je zdrcena smrtí svého syna a chystá se na pomstu. Aegon, který usedl na trůn, ví, že se blíží válka, jelikož jeho zvolení nebylo úplně dle přání zemřelého krále Viseryse. A jelikož Rhaenyra přišla o syna, chce oplatit stejnou mincí.

Tvrdá odplata

V novém akčním filmu na Netflixu uvidíte Jessicu Albu, která bude pátrat, kdo může za smrt jejího otce. Pracuje u speciálních jednotek, když jí najednou zavolají z rodného města, že otec zemřel. Vydá se tak okamžitě na jeho pohřeb. Už po příjezdu ale zjišťuje, že jeho smrt, která je považována za nehodu, nejspíše úplnou nehodou nebude. Pustí se tak na vlastní pěst do vyšetřování a odhalí tak, co se v jinak klidném městě vlastně děje.

Akademie pana Klekse

Akademie pana Klekse

Nová polská hraná pohádka pro děti dostupná na Netflixu vás vezme do kouzelného světa, kde jsou vítané všechny děti, které si připadají jiné. Dvanáctiletá Ada přišla už jako malé dítě o tátu, který zmizel. Jednoho dne se jí u okna objeví napůl člověk a napůl pták, který ji pozve do kouzelné univerzity, kterou vede zvláštní pan Kleks. Ada se tam tak vydá s vidinou, že by mohla najít svého dlouho ztraceného otce.

Dvojčata se nezapřou

Nový dokument na Netflixu odvypráví příběh, který se zdá až nemožný, než aby se stal. V prosinci roku 1988 se v Kolumbii narodila dvěma ženám jednovaječná dvojčata. I když každá rodila v jiné porodnici, kvůli onemocnění se jedno z dvojčat dostalo do stejné porodnice v Bogotě, kde byla i druhá dvojčata. Zde došlo ale k fatálnímu pochybení personálu a záměně dětí. Obě ženy tak vychovávaly jedno vlastní dítě a druhé vyměněné. Nikdo nic netušil do té doby, než jedno z dvojčat bylo upozorněno od spolupracovnice, že v řeznictví pracuje člověk, který vypadá stejně. Jaké bylo pro dvojčata zjistit, že 25 let vyrůstala s jiným sourozencem?

Adikts

Český seriál dostupný na Netflixu chce ukázat, jak tenká je hranice mezi braním drog pro zábavu a závislostí. Studenti adiktologie přicházejí do styku s drogově závislými dennodenně a v rámci studia někteří sami zkoušejí drogy, aby věděli, jaké mají na člověka dopady. Jenže postupem času se pro ně drogy stávají únikovou cestou pro řešení všech potíží, což vede jen k dalším problémům.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze