Dopřejte si východ slunce i se zataženými závěsy

Dopřejte si východ slunce i se zataženými závěsy
  • Philips Hue přichází s novými funkcemi pro Google Home
  • Osvětlení v pokoji imituje východ nebo západ slunce
  • S chytrými žárovkami nyní pomůžete svojí náladě

Majitelé chytrého osvětlení Philips Hue mohou od začátku března 2019 využívat novou funkci. Stačí říct „Hey Google, turn on gentle wake up“ a Google Asistent vám spolu s vašim osvětlením udělá příjemné ráno. Třicet minut před nastaveným budíkem vás přirozeně začnou probouzet žárovky imitující vycházející slunce.

„Kvalitní spánek je nedílnou součástí spokojeného života a má podstatný vliv na naše zdraví. Proto jsme rádi, že našim zákazníkům můžeme nabídnout další možnost, jak se uvolnit před usínáním a probudit se odpočatí a v plné síle do nového dne“, uvádí Ducan McCue, vedoucí oddělení Philips Hue ve společnosti Signify.

Doba, kdy každý řešil problém nezdravého modrého světla, už je pryč. Osvěta proběhla a většina velkých technologických hráčů implementovala filtry modrého světla do svých zařízení nebo softwaru. To, že se máme 3 hodiny před spánkem vyvarovat modrému světlu, tedy už víme. Nejenže nám to pomáhá šetřit zrak a mít zdravější spánek, ale také nám to dává důvěru ve vědecké studie, které ukazují, jak důležitou roli hraje pro člověka světlo.

Spánek je nepostradatelnou součástí našeho života. Za kvalitní spánek vděčíme „hormonu spánku“, tedy melatoninu, jehož tvorba je silně závislá na střídání světla a tmy. Pomáhá nám regulovat náš cyklus bdění a spánku. Stejně jako pozvolné buzení je nově ve vašem Google Home dostupná i další funkce, která po vyslovení „OK Google, sleep the lights“ začne třicetiminutový cyklus postupného zhasínání až do úplné tmy.

Pomocí umělého východu či západu slunce pomůžeme našim biologickým hodinám začínat nový den nebo ukončovat ten starý. Naše tělo se pozvolna nastaví na nadcházející cyklus a odmění nás celkovou pohodou.

Lidstvo je za několik tisíciletí zvyklé orientovat svůj biorytmus podle dne a noci. Hektická doba a nové technologie nám ho nabourávají. Je tak skvělá zpráva, že na tento problém myslí velké technologické firmy a snaží se spojit technologii s přírodou a nenarušovat přirozené procesy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze