Můj dům, můj hrad. Co všechno umí aplikace Google Home?

Můj dům, můj hrad. Co všechno umí aplikace Google Home?
  • Nová aplikace Google Home rozšiřuje možnosti ovládání chytrých zařízení
  • Uživatelé mohou mít pod kontrolou osvětlení, kamery a další

Během úterní akce Googlu, kde byly ohlášeny Pixely třetí generace nebo tablet Pixel Slate, rovněž padlo několik slov o aplikaci Google Home. Ta po nejnovější aktualizaci uživatelům nabízí více možností než kdy předtím. Pojďme se tedy krátce podívat na to, co aplikace umí.

V první řadě je potřeba zmínit, že oproti předchozí verzi toho přibylo doopravdy mnoho, a to hlavně po funkční stránce. Co se nemění je možnost ovládat chytrá zařízení v domácnosti pomocí hlasových příkazů nebo skrze aplikaci nastavit hlasovými asistenty vybavená zařízení, jako například Google Home Hub nebo Lenovo Smart Display s podporou s Google Asistenta.

Stále také zůstává nutnost využít nejprve aplikaci výrobce konkrétních zařízení, které chce uživatel spárovat s aplikací Google Home. Například v případě osvětlení Philips Hue je potřeba nejprve zabrousit do dedikované aplikace Philips Hue a obdobně to funguje i jinde. Aplikace výrobce se následně musí spárovat s Google účtem, aby uživatel mohl ovládat chytré zařízení skrze Google Asistenta.

Jakmile znáte seznam zařízení, která byste s aplikací rádi propojili, není nic snadnějšího než je všechna ovládat skrze jednu aplikaci Google Home. Odpadá tedy nutnost se pohybovat mezi různými aplikacemi různých výrobců chytrých zařízení. Rovněž je možné pojmenovat konkrétní spárovaná zařízení a samozřejmě je k dispozici také již zmíněný Google Asistent. Uživatele, kteří cestují mezi více místy, na kterých se nachází spárované chytré zařízení, jistě potěší, že je možné v aplikaci rozlišovat, k jakému místu zařízení patří. Rozlišovat například mezi zařízeními v kanceláři a domovem je tak velmi pohodlné.

S aplikací je možné detailně nastavit veškeré Google Home příslušenství, mezi které spadá Google Home Hub a Google Home, ale také Chromecast či chytré televize a reproduktory se zabudovaným Chromecastem. Kromě toho je s aplikací Google Home možné:

  • ovládat světla, kamery či televize skrze aplikace
  • nastavit si preference Google Asistenta
  • nastavovat jednotlivá zařízení
  • prohlížet audiovizuální obsah (např. z YouTube nebo Spotify)

Práva ovládat zařízení v domácnosti lze přiřadit více členům. Rychlá tlačítka, kterými se dá například zapnout nebo vypnout světla či upravit teplotu v pokoji, se dokáží automaticky nastavit podle četnosti a stylu užívání. Na druhou stranu si uživatelé nemohou nastavit rychlá tlačítka podle svých potřeb hned od začátku a musí jejich volbu nechat na vyhodnocení samotné aplikace. I přes to se aplikace Google Home v kombinaci s chytrým příslušenstvím může stát velmi ceněným pomocníkem ve vaší domácnost.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze