Embraer dokončil svůj první „Start-Up Day“ pro podporu udržitelného létání

Embraer dokončil svůj první „Start-Up Day“ pro podporu udržitelného létání
Fotografie: Embraer
  • Společnost se zavázala být do roku 2040 uhlíkově neutrální
  • Minulý rok Embaer představil čtyři nová letadla, která jsou poháněna různými novými technologiemi
  • Aby mohla být do roku 2030 uvedeny do provozu, hledá společnost nový startup pro uzavření spolupráce
  • V prvním kole se zúčastnilo celkem 16 organizací z různých koutů světa

Brazilská společnost Embraer je čtvrtým největším leteckým výrobcem na světě. Byla založena již roku 1969 a má za sebou výrobu komerčních, vojenských i korporátních letadel. Jelikož se Embraer zavázal, že do roku 2040 chce být uhlíkově neutrální, hledá řešení.

Na konci minulého roku firma představila čtyři nová letadla pod názvem Energia, která jsou poháněna různými technologiemi – hybridní, plně elektrickým motorem, vodíkovým palivovým článkem a spalováním vodíku. Všechna letadla by měla být uvedena do provozu do roku 2030, uvedl simpleflying.com. Společnost však potřebuje pro realizaci pomoc od leteckých inovátorů a technologických start–upů i mimo firmu. Embraer uvedl, že ukončil svůj první „Start–Up Day“, který měl za úkol povzbudit nové společnosti a inovátory, aby se zapojili do iniciativy Energia pro udržitelné létání. V prvním kole se zúčastnilo 16 organizací pro představení svých nápadů a nyní tým Energia bude z prezentací vybírat potencionálního partnera pro spolupráci.


Abychom čelili klimatickým výzvám, je nezbytné podporovat každou cestu inovací, nejen spoléhat na tradiční hráče. Embraer má přirozenou spřízněnost s hbitými inovátory a věříme, že rostoucí ekosystém malých, technicky zdatných start–upů má obrovský přínos – pokud dostane příležitost,“ řekl Carlos Ilario, vedoucí inovace s nulovými emisemi ve společnosti Embaer. Společnost také uvedla, že v dalších kolech pozve i inovátory, kteří se zaměří na udržitelný design kabiny.

Do programu se zapojily organizace z celého světa. „Je potěšující, že jsme k naší iniciativě Energia přilákali tolik zajímavých organizací z celého světa, včetně Francie, Německa, Nizozemska, Jižní Koreje, Spojeného království a USA,“ uvedl generální ředitel Embraer Arjan Meijer.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze