Epidemie koronaviru v Česku výrazně zpomalila

Epidemie koronaviru v Česku výrazně zpomalila
Fotografie: unsplash.com
  • Za poslední týden přibylo 6 933 potvrzených případů koronaviru
  • Ve čtvrtek poprvé po čtyřech měsících přibylo pod tisíc případů za všední den
  • Ubývá také počet pacientů hospitalizovaných s nákazou
  • Nejvíc nakažených je aktuálně v Ústeckém, Královehradeckém a Zlínském kraji

Za posledních sedm dní epidemie koronaviru v České republice zpomalila přibližně o třetinu. Za poslední týden přibylo pouhých 6 933 potvrzených případů koronaviru. Podle dat Ministerstva zdravotnictví ve čtvrtek přibylo 988 nově nakažených případů. V tento den se také poprvé za čtyři měsíce ve všední den počet nedostal nad tisíc případů. Nejméně nových případů přibylo o víkendu, konkrétně v neděli. Laboratoře nahlásily pouhých 152 nově nakažených. Klesá také počet hospitalizovaných. Celkový počet potvrzených případů od začátku pandemie je 4 156 497. Znovu se nakazilo 356 042 osob.

Epidemie koronaviru v Česku zpomaluje už třetí týden po sobě. To dokazuje i počet pacientů v nemocnicích hospitalizovaných s nákazou. Minulý týden bylo 1 300 hospitalizovaných, nyní jich je pouze 850. V těžkém stavu je v nemocnicích 36 pacientů. Nejvíc nakažených je aktuálně v Ústeckém, Královehradeckém a Zlínském kraji.

Od začátku pandemie v důsledku viru zemřelo 41 567 osob. Za posledních sedm dní zemřelo 71 lidí, před týdnem si koronavirus vyžádal 97 obětí. Snižuje se ale také počet provedených testů. Zájem o testování má stále méně lidí. Ve čtvrtek bylo otestováno 5 500 lidí, minulý týden jich bylo přibližně 8 tisíc.


Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek stále připomíná, že nejúčinnější ochranou proti koronaviru je očkování. Podle jeho slov je prevencí proti lockdownům, které ohrožují živnostníky a podnikatele. Každý den loni přibývalo okolo 6 tisíc nově nakažených denně. V letošním roce je podle Vlastimila Válka situace jiná. Aktualizované vakcíny a nově vyvinuté léky umí lépe ochránit. Ministerstvo zdravotnictví neplánuje zavést žádná protiepidemická opatření.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze