ESET

Tajemství nejúspěšnějších společností
ESET
Fotografie: ESET
  • ESET je světovým poskytovatelem bezpečnostního softwaru pro firmy a domácnosti
  • První antivirový kód byl vytvořen už v roce 1987
  • Dnes je společnost globální a působí v 202 zemích světa

V minulém díle jsme si představili společnost Avast Software, která se specializuje na počítačovou bezpečnost, a dnes zůstaneme na stejné vlně. Tématem tohoto článku je globální antivirová firma ESET, která chrání digitální světy svých uživatelů už přes 30 let. Dnes má 100 milionů uživatelů v 202 zemích světa. Pokud vás zajímá, co ji dostalo na vrchol, čtěte dál.

Historie

První antivirový kód NOD byl zakladateli Peterem Paškem a Miroslavem Trnkou vytvořen už v roce 1987, tedy v dřevních dobách antivirového průmyslu. K založení společnosti ESET a prvnímu prodeji produktů v Československu i zahraničí došlo v roce 1992. Pokud vás zajímá původ názvu firmy, odkazuje na egyptskou bohyni a magickou léčitelku Eset. O tři roky později byl vydán antivirus ESET NOD-iCE.

Společnost byla úspěšná už od začátku jejího působení a první ocenění VB100 za detekci malwaru získala v roce 1998. V průběhu dalších let se celosvětově rozrůstala a v roce 2009 ji Magazín Inc. ohodnotil jako jednu z nejrychleji rostoucích společností v USA.

V roce 2010 pokořil ESET zásadní milník. Stal se totiž první společností, která získala 60 ocenění VB100 za detekci malwaru. O dva roky později otevřel nové technologické centrum v Kanadě a v roce 2014 získal ocenění „Péter Szór Award“ za objevení operace Windigo. Další důležitý milník přišel v roce 2016. ESET totiž pokořil hranici 100 ocenění VB100. Otevřením nových kanceláří v Montrealu a Iasi posléze rozšířil svou působnost, výzkum i vývoj. O tři roky později vyhrál ESET Mobile Security v prestižním německém magazínu Stiftung Warentest.

ESET

Současnost

Už víme, že ESET je světovým poskytovatelem bezpečnostního softwaru pro firmy a domácnosti. Společnost vyvinula špičkové bezpečnostní řešení a udržuje si přední místo na trhu v proaktivní detekci počítačových hrozeb. ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security a ESET Cybersecurity for Mac, která patří mezi nejvíce doporučovaná bezpečnostní řešení na světě, využívají miliony uživatelů po celém světě. ESET navíc nabízí mnoho balíčků ochrany počítačů v různých cenových relacích, ze kterých si vybere opravdu každý.

Miroslav Trnka, spoluzakladatel společnosti

Miroslav Trnka je spoluzakladatelem a akcionářem ESETu. V době, kdy společně s Peterem vytvořili první antivirus, věřil, že počítače budou jednou v každé domácnosti. Z tohoto důvodu viděl důležitost i v počítačové bezpečnosti.

Miroslav Trnka
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze