Facebook plánuje ovladač, který kompletně změní způsob používání počítačů

Facebook plánuje ovladač, který kompletně změní způsob používání počítačů
Fotografie: Facebook Reality Labs
  • Snímá elektrické impulsy v zápěstí
  • Umí mapovat pohyb nejenom ruky, ale i prstů
  • Lze tak například psát na „neviditelné“ klávesnici

Vedle toho, že Facebook známe jako sociální síť, má i další oddělení, ve kterých vyvíjí hardware a řeší způsob jeho používání. Výrobky z Facebook Reality Labs si však v e-shopech nekoupíte, tady se pracuje s trochu delším časovým horizontem. Konkrétně takovým, kdy přestanou stačit myši, klávesnice i dotykové obrazovky. Ještě než se dočkáme čipu v hlavě, který čte naše myšlenky, chce se Facebook soustředit na jiné části nervové soustavy.


Na videu zveřejněném na fb.com je vidět přístroj, který vypadá jako poněkud neohrabané chytré hodinky, jeho účel je však jiný. Snímá elektrické impulsy procházející zápěstím. Mohou tak sledovat pohyby prstů i ruky s přesností na milimetr a není potřeba dalšího zařízení.


Uchopování a pohyb s virtuálními předměty na videu výše nevypadá tak revolučně, protože jej známe i z jiných systémů s rozšířenou realitou, například z HoloLens. Když ale vývojáři plně využijí přesnosti, jakou tato metoda slibuje, vypadá to hned zajímavěji. Třeba jako ukázka, kdy píšete na „neviditelné“ klávesnici.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze