Experiment s dvojčaty, film podle skutečné události, nebo příběh o astrofyzikovi?

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Experiment s dvojčaty, film podle skutečné události, nebo příběh o astrofyzikovi?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix tento týden uvedl dokument o tom, jak jídlo ovlivňuje naše tělo
  • Můžete se také podívat na film podle skutečné události
  • A HBO Max přidal do stálé nabídky starší snímek o Stepheanovi Hawkingovi

První týden v novém roce je téměř za námi. Koloběh pohádek a vánočních příběhů opadl a na řadu přicházejí nové filmy, seriály a dokumenty. Netflix si toho na první týden roku 2024 nachystal opravdu hodně a dá se čekat, že některé novinky se budou držet na předních příčkách sledovanosti. HBO Max naopak oprášil starší filmy, které jsou divácky oblíbené.

Jídlo dělá člověka: Experiment s dvojčaty

Tento dokument rozhodně doporučujeme nevynechat. Nejde zde totiž jen o to, jak nás strava může změnit, ale dokument jasně ukazuje, co všechno je potřeba obětovat z přírody pro to, aby byl dostatek masa pro lidstvo. Experti vám vysvětlí, jak funguje lidské tělo, proč je důležité mít zdravý mikrobiom a jak strava ovlivňuje fungování mozku.

Experiment zahrnuje čtyři jednovaječná dvojčata, která nejdříve projdou pečlivým vážením, měřením a dalšími testy, které přesně určí jejich fyzickou i psychickou stránku a následně jsou jim přiřazeny diety. Jedno z dvojčat se uchýlí k čistě rostlinné stravě a druhé k živočišné. Během čtyř dílů tak můžete sledovat, jak je strava ovlivní.

Jídlo dělá člověka: Experiment s dvojčaty

Sněžné bratrstvo

Drsný film natočený podle skutečné události. Letadlo s ragbyovým týmem směřující do Chile narazí do hory uprostřed And. Ačkoliv se letadlo rozlomí na několik kusů, některým cestujícím se podaří přežít. Nachází se však uprostřed ničeho, jídlo rychle dochází a je zde ochromující zima. Přeživší se musí uchýlit v rámci přežití ke kanibalismu, a navíc se o záchranu musí postarat sami. Snímek trvající přes dvě hodny vám ukáže lidskou odhodlanost přežít i v těch nejhorších podmínkách.

Teorie všeho

Tento film sice nepatří mezi nejnovější, ale HBO Max jej od Nového roku vložil do stálé nabídky. Teorie všeho ukazuje životní příběh génia Stephena Hawkinga a jeho boj s nemocí. Připravte se na vzrušující, ale i smutné okamžiky, které prožíval se svojí ženou, která stejně jako on boj s nemocí nevzdala. Film vám ukáže jeho počátky, kdy ještě studoval a kde také potkal svoji životní lásku a jak se u něj postupně začala projevovat nemoc. Ve snímku exceloval Eddie Redmayne, který hrál Stephena Hawkinga.

Podruhé mě neoklameš

Netflix od 1. ledna nabízí ke zhlédnutí osmidílnou minisérii, která byla natočena podle knižní předlohy. Příběh začíná ve chvíli, kdy manželka pohřbívá svého manžela, kterého zastřelili při přepadení. Po pohřbu však skrytá kamera zachytí jejího muže ve chvíli, kdy se o jejich dceru má starat chůva. Nedávno ale také došlo k zastřelení její sestry, a tak začne na vlastní pěst zjišťovat, co se vlastně děje, jelikož balistické testy odhalily, že zbraň byla u obou vražd totožná.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze