Facebook uvádí novou generaci svého komunikátoru Portal

Facebook uvádí novou generaci svého komunikátoru Portal
  • Stále jde o zařízení pro komunikaci skrze videohovory
  • Zvládne také přehrávat internetový obsah
  • Novinkou je příslušenství pro televizory bez vlastního displeje

Facebook loni na podzim představil svoji vlastní elektroniku pod názvem Portal. Vypadá jako kombinace chytrého reproduktoru a tabletu, ale primárně je určena pro ty, kteří komunikují prostřednictvím videohovorů. A zřejmě to nebyl totální neúspěch, protože Facebook navazuje další generací, která skýtá hned trojici zařízení.

Základ tvoří 10palcový Portal, o dva palce menší Portal Mini a obří 15,6" Portal+. Vypadají jako rámečky na fotografie, největší má vertikální orientaci a kromě displeje nabídnou ještě mikrofon, reproduktor, kameru a také čidlo jasu.

Facebook Portal

Portal TV naproti tomu funguje úplně na odlišné bázi, je to jenom příslušenství, které připojíte ke svému televizoru, abyste na něm mohli provozovat videohovory. Portal podporuje jak Facebook Messenger, tak WhatsApp. Také dostanete přístup k obsahu vytvořenému pro Facebook Watch a speciálnímu obsahu pro děti. Kromě toho si můžete nainstalovat aplikace pro přístup k obsahu od Showtime, CBS All Access, Starz, Pluto TV, Redbull TV a Neverthink. Pokud chcete poslouchat hudbu, je tu Spotify, Pandora a iHeartRadio.

V pauze mezi přehráváním obsahu může Portal fungovat jako fotorámeček, který si snímky bere z vašeho profilu z Facebooku a zvýrazňuje ty důležité, například různá výročí a podobně. Funkce Portalu lze také ovládat pomocí hlasových příkazů vlastního asistenta nebo Alexy. I zde najdeme fyzickou krytku kamery a tlačítko pro vypnutí kamery i mikrofonu.

Facebook Portal

Řada Portal od Facebooku je prozatím dostupná v USA, Spojeném království, Francii, Itálii, Španělsku, Austrálii, Novém Zélandu a v Kanadě. Předobjednávky na e-shopu začínají na 129 $ za Portal Mini (přes 3,5 tisíce korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze