Film Barbie atakuje výdělek 1 miliardy dolarů

Film Barbie atakuje výdělek 1 miliardy dolarů
Fotografie: unsplash.com
  • Pokud se tak stane, bude se jednat o první film, který režírovala žena a který zároveň dosáhl této částky
  • V hlavních rolích uvidíte Margot Robbie a Ryana Goslinga, kteří byli nominováni na Oscara

Film Barbie od Warner Bros. je v kinech od 21. července a už nyní je jasné, že přinese obrovské tržby. Panenku Barbie oživila na plátně režisérka Greta Gerwig, jejíž film vydělal podle comicbook.com do úterý po celém světě 795 milionů dolarů (17,6 miliardy korun). Podle dosavadních výdělků je tak pravděpodobné, že ještě tento týden přesáhne hranici jedné miliardy dolarů. Pokud se tak stane, bude se jednat o první film, který režírovala pouze žena a překročil tuto částku.

Kromě Barbie si můžete zajít do kina na Oppenheimera od Universal, který sice vykazuje menší tržby, ale i jeho návštěvnost překonala očekávání. Biografický film pojednává o Robertu Oppenheimerovi, který je považován za otce atomové bomby. Tyto dva dlouho očekávané filmy, které běží souběžně v kinech, si tak vysloužily přezdívku Barbenheimer.


Koho můžete ve filmu vidět?

Hlavní postavu Barbie si zahrála Margot Robbie, kterou nejspíše znáte jako Harley Quinn ze zfilmovaných komiksů. Mohli jste ji ale vidět i ve filmu Tenkrát v Hollywoodu. Kena ztvárnil Ryan Gosling, který si zahrál v La La Landu, Bláznivé, zatracené lásce, nebo The Nice Guys. Oba herci byli za svoje role ve filmu podle comicbook.com nominováni na Oscara. Uvidíte ale i herce Willa Ferrella, Emmu Mackey, Michaela Cera nebo Americu Ferreru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze