Něco pro konspirátory. Do kin míří komedie se Scarlett Johansson Vezmi mě na Měsíc

Něco pro konspirátory. Do kin míří komedie se Scarlett Johansson Vezmi mě na Měsíc
Fotografie: NASA
  • Komedie bude v kinech od 11. července
  • Film vás vrátí do 60. let minulého století, kdy USA soupeřily s Ruskem, kdo první přistane na Měsíci
  • Děj se bude točit kolem zfilmování záložního videa, kdyby se astronautům na Měsíci přistát nepovedlo

Jestliže se v létě chystáte do kina, pak určitě narazíte na nový komediální snímek se Scarlett Johansson a Channingem Tatumem Vezmi mě na Měsíc, který má premiéru 11. července. Jedná se o komedii s trochou nadsázky, která vás vezme zpět do 60. let minulého století, kdy se odehrával vesmírný závod mezi Amerikou a Sovětským svazem. NASA už nechce dovolit, aby je Rusové předehnali, jako se jim to podařilo při prvním letu člověka do vesmíru, a udělají prakticky cokoliv, aby na Měsíci přistáli první.

Cole Davis (Tatum) je vedoucí pozemního řízení v NASA a musí se postarat o to, aby probíhalo vše hladce. Bohužel veřejnost na lety na Měsíc nahlíží trochu jinak, jelikož se jedná o velmi drahou a nejistou investici. NASA tedy povolá Kelly Jonesovou (Johansson), která pracuje v marketingu a dostane za úkol vylepšit mínění o letech na Měsíc i celé NASA.

Jak je to ale u vesmírných misí zvykem, vše se neustále komplikuje a prezident USA ze strachu, že se astronautům na Měsíci přistát nepodaří, dá Jonesové za úkol připravit záložní video s přistáním. To se samozřejmě bude točit ve vnitřních prostorách NASA a nikdo se o tom nesmí dozvědět. Není ale úplně jednoduché zfingovat přistání při jiné gravitaci. Pokud máte alespoň základní znalosti o misích Apollo, rozhodně je zde využijete pro lepší pochopení děje.


Nečekejte tedy historicky přesné přípravy o misích Apollo, ale spíše komedii smíchanou s konspirační teorií. Podle traileru je jasné, že klíčovým prvkem v ději bude předstírané přistání Apolla 11 na Měsíci, což pravděpodobně povede k dalším konspiračním teoriím. Podle hollywoodreporter.com film trvající 132 minut režíroval Greg Berlanti, který stojí například i za velmi oblíbeným seriálem Ty (You), Riverdale nebo Everwood. Ve filmu uvidíte kromě zmíněné dvojice i Woodyho Harrelsona, Raye Romana a Jima Rashe.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze