Google a LG představí displej pro virtuální realitu se superjemným rozlišením

Google a LG představí displej pro virtuální realitu se superjemným rozlišením
  • Nový OLED displej má mít úhlopříčku 4,3 palce, celkové rozlišení 18 Mpx, obnovovací frekvenci 120 Hz a jemnost úžasných 1 443 PPI
  • Představit by se měl již v květnu, ale jeho reálné nasazení v komerčních produktech je otázkou

Ve světě virtuální reality není nikdy dost pixelů. Do virtuálních světů se přeci jen přenášíme hleděním na displeje z velmi malé vzdálenosti, z níž se i Quad HD rozlišení (2 560 × 1 440 pixelů) zdá jako málo. Při takové vzdálenosti jdou vidět snadno nejen jednotlivé pixely, ale také mezery mezi nimi, což narušuje iluzi virtuální reality. Honba za jemnějšími displeji tedy u virtuální reality dává mnohem větší smysl než u telefonů či dokonce televizí.

Google Daydream View VR
Google Daydream View VR

Prozatím vůbec nejlepší virtuální zážitek nám poskytlo letos na CESu nové HTC Vive Pro, ale do hry o vůbec nejlepší VR headset se chce zapojit také Google a LG. Tyto dvě společnosti podle všeho spojily své síly a chystají se v květnu představit neuvěřitelně jemný displej určený právě pro virtuální realitu. Má se jednat o 4,3palcový OLED panel, který má mít celkové rozlišení 18 Mpx, jemnost 1 443 pixelů na palec (PPI) a obnovovací frekvenci 120 Hz.

To by byl prakticky dvakrát jemnější displej, než má zmiňované HTC Vive Pro s rozlišením 2 880 × 1 600 či Oculus Rift s ještě nižším rozlišením 2 160 × 1 200 pixelů. Konkrétní rozlišení nového displeje zatím neznáme, ale vzhledem k hustotě pixelů a jeho velikosti lze odhadnout, že by se mohlo pohybovat někde kolem hodnoty 5 500 × 3 000 pixelů. Otázkou ovšem zůstává, zda jej zvládne Google s LG nasadit do nějakého nového zařízení ještě letos, nebo si budeme muset na takovou parádu ještě nějaký čas počkat.

Zdroj: oled-info.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze