Google již nebude od svých zaměstnanců vyžadovat očkování proti COVID-19

Google již nebude od svých zaměstnanců vyžadovat očkování proti COVID-19
Fotografie: Unsplash
  • Google se postupně připravuje na návrat personálu do kanceláří
  • Společnost již nebude vyžadovat od zaměstnanců očkování proti koronaviru
  • Zaměstnanci by měli ze začátku docházet do kanceláří třikrát týdně
  • Google ruší i povinnost nošení roušek pro očkované a dodržování rozestupů

Google upouští od většiny opatření souvisejících s koronavirem, která museli dodržovat zaměstnanci. Firma se postupně připravuje na návrat personálu do kanceláří. Tiskový mluvčí společnosti řekl pro cnbc.com, že firma změnila pravidla a nebude již vyžadovat od svých zaměstnanců například očkování proti koronaviru, které bylo v posledních měsících podmínkou pro práci ve společnosti. Další podrobnosti ke změnám, ale odmítl poskytnout.


Google svým zaměstnancům nabízí mnoho výhod a nadstandartní péče během pracovní doby, jakou jsou například masáže. Všechny dostupné výhody byly ale během pandemie koronaviru přerušeny. Viceprezident Googlu David Radcliffe uvedl, že se tyto možnosti brzy vrátí.


Zaměstnanci by měli ze začátku docházet do kanceláří třikrát týdně. Google tento návrat už několikrát kvůli příchodu nových variant koronaviru musel odložit. Změny by mohly ještě nastat, pokud koronavirus opět zesílí. Google ruší i povinnost nošení roušek pro očkované a dodržování rozestupů. Neočkovaní zaměstnanci se budou muset i nadále pravidelně testovat. „Jsme na začátku cesty. Pobyt v kancelářích bude skoro stejný jako před koronavirem. Navrhujeme a zkoušíme možnosti na podporu nových způsobů práce,“ uvedl David Radcliffe.

Společnost ještě neuvedla konkrétní datum pro povinný návrat. Nyní se připravuje na zahájení měsíčního omezeného provozu, ve kterém budou zaměstnanci docházet třikrát týdně. Pokud se budou podmínky i nadále zlepšovat, postupně přivítá zpět všechny své pracovníky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze