Neočkování zaměstnanci Googlu? Pravděpodobně budou propuštěni

Neočkování zaměstnanci Googlu? Pravděpodobně budou propuštěni
Fotografie: pixabay.com
  • Google dá všem na rozmyšlení 7 měsíců času, přičemž jeden měsíc proplatí
  • Dle Googlu není jiné cesty, pravidelné testování nepovažuje za alternativu
  • Ohled bude samozřejmě brán jen na výjimečné případy

Pandemie COVID-19 se dotýká všech obyvatel na Zemi, výjimku netvoří ani společnost Google a její zaměstnanci. Dle informací cnbc.com jim nyní hrozí výpověď, pokud zaměstnavateli nedoloží prodělání očkování, případně povolenou výjimku. Ty mohou představovat zdravotní či náboženské důvody, případně druhy profesí, které nebudou v seznamu prezidenta Bidena, jakožto ty, které očkování musí podstoupit.

Do všeho se navíc zapojí ještě interní předpisy firmy. Dle současných informací dal Google zaměstnancům čas do 3. prosince 2021, aby do systému nahráli doklad o očkování, případně oficiálně schválenou zdravotní či náboženskou výjimku. Pokud u některého ze zaměstnanců nebudou tyto údaje ani do 13. ledna 2022, bude poslán na 30denní placené volno, během kterého může podmínky samozřejmě splnit. Pakliže ani po měsíčním placeném volnu nebude zaměstnanec podmínky splňovat, dostane se na seznam zaměstnanců s 6měsíčním neplaceným volnem. Po uplynutí dohromady 7 měsíců s ním Google již definitivně rozváže pracovní poměr.

Mluvčí Googlu Lora Lee Erickson pro theverge.com mimo jiné uvedla, že očkování je jedním z nejdůležitějších způsobů, jak zajistit bezpečnost pracovníků napříč celou společností. Pokud se přeci jen najde zaměstnanec, který by chtěl u Googlu zůstat, bude muset nalézt pozici, na kterou se povinnost nebude vztahovat. Typicky však půjde o profese, které neprobíhají v žádné z kanceláří.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze