Google otevírá první datové centrum pro Cloud v regionu střední a východní Evropy

Google otevírá první datové centrum pro Cloud v regionu střední a východní Evropy
Fotografie: Unsplash (@rajeshwerbatchu7)
  • Nový hub ve Varšavě bude obsluhovat zákazníky z Polska, České republiky, Slovenska a dalších zemí oblasti střední a východní Evropy
  • Ti tak budou nově moci těžit z nižší latence a vyššího výkonu

Společnost Google oznámila otevření prvního centra zpracování dat pro Google Cloud v regionu střední a východní Evropy. Nový hub ve Varšavě bude obsluhovat zákazníky z Polska, České republiky, Slovenska a dalších zemí oblasti střední a východní Evropy. Ti tak budou nově moci těžit z nižší latence a vyššího výkonu svých cloudových úloh a dat. Centrum Google Cloudu ve Varšavě je vůbec první datové centrum poskytovatele veřejného cloudu ve střední a východní Evropě. Pro české firmy se bude jednat o dosud nejbližší cloudové centrum se zákaznickou podporou pro tento region.

České podniky se dnes musejí potýkat s rychle se měnícími požadavky zákazníků i řadou výzev, které přinesla současná krize. Větší digitalizace firem i státního sektoru bude cestou k rychlejší hospodářské obnově po pandemii. Čím dál větší roli v tomto procesu přitom bude hrát cloud. Google se proto rozhodl dále rozšířit počet svých cloudových regionů a otevřít vůbec první centrum ve střední Evropě, které se zároveň stane již sedmým na kontinentu.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze