BMW Group zvolila AWS jako základ pro budoucí platformu automatizované jízdy

BMW Group zvolila AWS jako základ pro budoucí platformu automatizované jízdy
Fotografie: Unsplash
  • Služby AWS urychlí vývoj a usnadní rozšíření nových funkcí napříč jednotlivými modelovými řadami BMW
  • BMW Group se spojilo rovněž s Qualcomm Technologies

Společnost Amazon Web Services (AWS) oznámila, že BMW Group zvolila právě AWS jako hlavního dodavatele cloudových služeb pro svoji platformu automatizované jízdy. BMW Group bude vyvíjet novou generaci pokročilých asistenčních systémů určených pro průkopnické modely Neue Klasse, které se představí v roce 2025, s využitím služeb AWS. Nový cloudový systém bude využívat již existující cloudové datové centrum BMW, výpočetní kapacity, generativní umělou inteligenci (generative AI), internet věcí (IoT), strojové učení a úložiště AWS tak, aby pomohl urychlit přípravu vozů BMW s vysoce automatizovaným řízením pro výrobu.

V příštím desetiletí budou zvyky a očekávání zákazníků hnacím motorem větších změn v automobilovém průmyslu, než jaké jsme zaznamenali za posledních třicet let,“ řekl Dr. Nicolai Martin, senior viceprezident Driving Experience v BMW Group. „Je to jen začátek nové éry vysoce automatizovaného řízení, které umožní technologické a technické inovace. Díky spolupráci s AWS buduje BMW Group spolu s naším partnerem, společností Qualcomm Technologies, naši novou platformu pro automatizované řízení na škálovatelné, bezpečné a spolehlivé infrastruktuře AWS. Využíváme schopnosti AWS, abychom pomohli zdokonalit novou generaci automatizovaného řízení a parkovacích funkcí BMW.

BMW Group se současně spojila se společností Qualcomm Technologies s cílem vývoje systémů, které budou postaveny na otevřené a modulární platformě Snapdragon Ride.

Asistenční systémy poskytují v současnosti řidičům včasné upozornění na nebezpečí a současně schopnosti pro bezpečnější a komfortnější řízení. Tyto systémy používají pokročilý software a senzory vozu pro zajištění varování, automatického brzdění a řízení s cílem zlepšit chování vozu v různých situacích. Vývojem nové generace asistenčních systémů na základě platformy AWS budou moci inženýři BMW Group rychleji reagovat na potřeby zákazníků, a tím jim dříve dodat nové funkce k tomu, aby si řízení co nejvíce vychutnali. Tato vývojová efektivita, kterou cloudové služby umožňují, pomůže BMW pokračovat ve vývoji inovativních funkcí vozů Neue Klasse a současně zajistí, že řidič bude při jízdě vždy v centru dění.

BMW Group se současně spojila se společností Qualcomm Technologies Inc. s cílem společného vývoje budoucí generace systémů automatického řízení, které budou postaveny na otevřené a modulární platformě Snapdragon Ride. Systémy jsou vybaveny softwarem Ride Vision, který vozidlu umožňuje registraci svého okolí v rozsahu 360 stupňů. Společně s AWS a Qualcomm Technologies mají inženýři BMW Group přístup ke špičkovému hardwaru, softwaru pro rozpoznávání objektů a cloudovým možnostem poskytovaným komplexní platformou pro vývoj automatizovaného řízení. Umístění platformy pro automatizované řízení BMW Group do cloudu pomáhá odbourávat vývojové prodlevy mezi jednotlivými týmy BMW Group, zabývajícími se softwarem pro vozidla, a současně umožňuje větší globální spolupráci s dodavateli. Cílem tohoto kroku je zrychlení inovací v oblasti automatizovaného řízení.

Vzhledem k tomu, že se automobilový průmysl vyvíjí směrem k nové výkonné, energeticky úsporné a vysoce škálovatelné softwarově definované architektuře, jsme hrdí na to, že můžeme pokračovat v naší dlouhodobé strategické spolupráci se společností BMW Group na vývoji bezpečnějších a spolehlivějších asistenčních systémů využívajících umělou inteligenci,“ řekl Nakul Duggal, senior viceprezident a generální ředitel divize Automotive and Cloud Computing společnosti Qualcomm Technologies, Inc. „Řešení Qualcomm Cloud AI 100 a platformy Snapdragon Ride pomáhají vyvíjet automobilové inovace BMW Group a předním značkám po celém světě. Tato strategická spolupráce se společnostmi AWS a BMW spojuje špičkové technologie z našich oborů a přináší moderní prostředí pro cloudový vývoj softwaru.

Služby AWS pomohou využívat tuto novou škálovatelnou platformu pro automatizované řízení využívající společnou referenční architekturu, urychlí samotný vývoj a usnadní rozšíření nových funkcí napříč jednotlivými modelovými řadami BMW. Platforma například poskytuje potřebné zázemí pro zpracování, katalogizaci a ukládání jízdních dat z milionů kilometrů v reálném čase v úložišti Amazon Simple Storage Service (Amazon S3). Inženýři a datoví vědci následně mohou vyhledávat, identifikovat a vizualizovat relevantní jízdní situace pro vývoj modelů pomocí Amazon SageMaker, což je služba AWS pro vytváření, trénování a používání modelů strojového učení v cloudu i mimo něj. Inženýři také mohou v rámci AWS vyvíjet rozsáhlé ověřovací výpočetní simulace. Díky tomuto přístupu může BMW Group efektivněji testovat a zkoušet nové verze softwaru, což pomáhá zajistit bezpečnost systému a zkrátit dobu uvedení na trh.

tisková zpráva, ,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze