GPT-4 je oficiálně tady, ale není to taková revoluce, jak se čekalo

GPT-4 je oficiálně tady, ale není to taková revoluce, jak se čekalo
Fotografie: OpenAI
  • Kromě textu dokáže analyzovat i obrázky
  • Umělá inteligence je schopna řešit i složitější a kreativnější úkoly
  • Nový Bing už pohání poslední verze

Sdružení OpenAI představilo novou verzi svého jazykového modelu. Při běžné konverzaci, jakou vedete například s novým Bingem, by to nemělo být na první pohled patrné, ale vylepšení oproti předchozí verzi má spočívat zejména v chápání širšího kontextu, což přispěje k přesnějším odpovědím a menší možnosti „halucinací“, tedy chrlení nesouvislého testu.


Nepotvrdily se tak odvážné spekulace, že GPT-4 bude umět generovat video na základě požadavků, přesto je však jistá multimediálnost vstupů jeho hlavním rysem. Jednou z velkých novinek v systému GPT-4 je možnost přijímat jako vstupní metodu kromě textu také obrázky. Nyní bude umělá inteligence schopna analyzovat obrázky a vypisovat odpovědi prostřednictvím textu. Uživatelé služby ChatGPT Plus budou mít k těmto novým schopnostem okamžitý přístup a jsou k dispozici také jako rozhraní API pro vývojáře. A k čemu by mohlo být něco takového dobré? Na kuchyňskou linku můžete vyskládat suroviny a GPT-4 by pak měl podle jedné fotografie nabízet recepty, co si lze uvařit nebo upéct.


Schopnosti nového chatbota jsou přístupné skrze GPT-4 API, ale musíte se připravit na čekací listinu a poplatky za využité tokeny. Další možností je ChatGPT Plus, ale v neplacené verzi záleží na aktuální výpočetní kapacitě, která je prakticky neustále vyčerpaná. Nejjednodušší možností je tedy zkusit nový Bing, u kterého Microsoft trochu uvolnil zavedené restrikce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze