Nový Bing s AI zlomil rekordní milník v návštěvnosti

Nový Bing s AI zlomil rekordní milník v návštěvnosti
Fotografie: Microsoft
  • Vyhledávač dosáhl 100 milionů denních aktivních uživatelů
  • Jeho podíl je však stále zanedbatelný

Je to už více než měsíc, co Microsoft vydal nový Bing s podporou umělé inteligence ChatGPT. To je vhodná doba, aby se softwarový gigant podělil o několik důležitých statistik, jak se jeho revolučnímu počinu daří. Kromě čísel také prozradil zajímavé podrobnosti z jeho zákulisí. Týden po vydání nového Bingu překročil Microsoft hranici jednoho milionu uživatelů. A nyní má Bing více než 100 milionů denních aktivních uživatelů, což je podle Microsoftu „překvapivě pozoruhodné číslo“. Bing však stále zůstává malým hráčem na trhu vyhledávání s jednociferným tržním podílem.

Bing
S novým Bingem si můžete popovídat i česky. Má dost načteno, ale vlastní myšlenky od něj nečekejte. Alespoň ne na ožehavá témata.

Z tohoto objemů lidí zkoumajících nový Bing je třetina nových uživatelů, kteří tento vyhledávač používají poprvé. Obnovené úsilí společnosti o přepracování způsobu, jakým lidé vyhledávají na internetu, vede nejen k růstu podílu používání služby Bing, ale také k většímu zapojení lidí, kteří denně provádějí více vyhledávání. Konkrétně to znamená zhruba tři chaty na relaci, přičemž minulý měsíc proběhlo celkem více než 45 milionů chatů. V 15 procentech relací chatu lidé používají Bing k vytváření nového obsahu, i když kreativní schopnosti byly výrazně omezeny.

Firma si další skvělá čísla slibuje od integrace Bingu a jeho schopností do prohlížeče Edge. Výhledově by se umělá inteligence mohla stát integrální součástí Windows. Microsoft samozřejmě zdůrazňuje, že na svém produktu usilovně pracuje ve snaze „přinést novou generaci vyhledávání“.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze