Bojí se džina, kterého vypustili z láhve? Microsoft omezuje schopnosti Bingu

Bojí se džina, kterého vypustili z láhve? Microsoft omezuje schopnosti Bingu
Fotografie: Andreas de Santis, unsplash.com
  • Bude zkrácena délka relace i jejich počet za den
  • AI rovněž přišla o své kreativní schopnosti
  • Ty Microsoft nabídne jako placenou službu

Nová verze vyhledávače Bing od Microsoftu poháněná umělou inteligencí vzbudila velkou vlnu zájmu. Mnozí uživatelé v něm tráví dlouhé hodiny diskutováním, které má často znepokojivé rysy. Možná i to je jeden z důvodů, proč Microsoft oznámil, že značně omezí schopnosti umělé inteligence, respektive její interakce s uživateli.


První je omezení délky konverzací s Bingem. Chatování omezeno na 50 otočení chatu za den a 5 otočení chatu za relaci. Obrat je výměna konverzace, která obsahuje jak otázku uživatele, tak odpověď od Bingu. Oficiální důvodem je, že příliš dlouhé výměny nutí chatovacího robota zohledňovat příliš mnoho kontextu. Výsledkem jsou nerelevantní odpovědi nebo zacyklení celé konverzace.

Dalším omezením, které není přiznáno oficiálně, je také omezení „tvůrčích schopností“ robota. Ten uměl na přání například složit básničku, napsat krátký text nebo kousky programového kódu. Tady se zdá, že Microsoft chce tyto schopnosti nechat jako exkluzivní pro svůj ChatGPT, který bude poskytovat za měsíční poplatek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze