Zaměstnanci Microsoftu přijdou o jeden ze svých benefitů. Neuvěříte, jaký to je

Zaměstnanci Microsoftu přijdou o jeden ze svých benefitů. Neuvěříte, jaký to je
Fotografie: Microsoft
  • Téměř čtvrt milionu zaměstnanců firmy mělo zdarma Xbox Game Pass Ultimate
  • To se má od příštího roku změnit

Zaměstnanecké benefity jsou neodmyslitelnou součástí řady profesí. V českých poměrech jsou notoricky známé stravenky, které však může doprovázet prakticky cokoli, od možnosti využívat firemní tělocvičnu nebo bazén. Obvyklé také bývá, že lze odebírat služby dané firmy se značnou slevou nebo dokonce zadarmo.

To byl i případ téměř všech 238 000 zaměstnanců firmy Microsoft, který jim nabízel zdarma předplatné služby Xbox Game Pass Ultimate. Zdroje obeznámené s plány Microsoftu sdělily serveru theverge.com, že společnost začala tento týden informovat zaměstnance, že v lednu 2024 již nebude bezplatný benefit Xbox Game Pass Ultimate nebude k dispozici.

Zrušení zaměstnaneckého benefitu společnosti Microsoft přichází několik měsíců poté, co se poprvé zvýšila cena služby Xbox Game Pass. Microsoft zvýšil cenu služby Xbox Game Pass Ultimate ze 14,99 dolarů měsíčně na 16,99, a to spolu se zvýšením ceny konzole Xbox řady X na většině trhů mimo USA. Pokud tak zaměstnanci budou chtít pokračovat v hraní i nadále, vyjde je to zhruba na pět tisíc korun ročně.

I když pro zaměstnance jedné z největších softwarových firem světa nejspíše nepůjde o nepřekonatelný výdaj, někteří se na interní platformě pro zasílání zpráv vyjádřili proti zrušení této výhody. Příspěvky zaměstnanců dokonce přiměly šéfa Xboxu Phila Spencera k reakci, v níž uvedl, že o změnách nevěděl a že se situací zabývá.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze