Halloween se blíží: Děsivé filmy, které musíte na Netflixu vidět

zhodnocení
Halloween se blíží: Děsivé filmy, které musíte na Netflixu vidět
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Podívat se můžete na povídky v sérii Kabinet kuriozit Guillerma del Tora
  • Minisérie Vidím vás byla natočena podle skutečných událostí
  • A pro děti je v nabídce film Hubieho Halloween

Halloween je sice americký svátek, ale v Česku jeho obliba už několik let stoupá. Kromě děsivé výzdoby a halloweenských večírků jsou základem i strašidelné filmy, a to jak pro děti, tak dospělé. Netflix samozřejmě s tímto svátkem počítá a už nyní najdete v kategoriích možnost Halloween. Pokud ale nevíte, na co se podívat, pak vám přinášíme tipy, které by vás mohly zaujmout.

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

Celkem osm hororových povídek, které mají v průměru okolo hodiny, vás nenechají usnout. Jednotlivé příběhy na sebe nenavazují a mají vždy jiný námět. Můžete se tak například podívat na vykradače hrobů, který narazí na obrovské krysí bludiště, které jej nebude chtít pustit zpět, nebo na dívku, která si připadá tak ošklivá, že si z prapodivné reklamy v televizi objedná zázračnou mast, která ji má udělat krásnou. Místo toho se však na jejím těle začnou objevovat boláky.

Halloween končí

Poslední hororový film, kde vraždí Michael Myers. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) mu již přes 40 let uniká a nyní chce žít normálně a beze strachu. Film se odehrává čtyři roky od posledního vraždění a městečko Haddonfield se opět ocitá v centru zájmu zabijáka a Laurie je jeho hlavním cílem. Dostane ji tentokrát, nebo se jí konečně podaří odhalit totožnost Michaela Myerse?

Halloween končí

Vidím vás

Sedmidílná minisérie byla natočena podle skutečných událostí. Rodina se nastěhuje do svého vysněného domu, ale jen co se v něm zabydlí, začnou jim chodit zvláštní dopisy od neznámého autora. A ani se sousedy to nebudou mít jednoduché – někteří jim chodí do domu bez ohlášení a považují to za normální, jiní je zase pozorují. Ve sklepě se také najde tajná chodba, která vede bůhvíkam.

Hubieho Halloween

Nesmíme zapomenout ani na děti a tento film je pro ně přímo určený. Adam Sandler jako Hubie Dubois – obyvatel Salemu a největší fanoušek oslav Halloweenu. Nikdo ho ale nebere vážně a spíše je terčem posměchu za svoji vadu řeči a jeho termosku, kterou má neustále u sebe. Ve městě ale začnou mizet lidé a Hubie tomu chce přijít na kloub, aby přestal být pro všechny jen k smíchu. Jenže při oslavách Halloweenu, kdy jsou na ulici všichni lidé v maskách, to nebude jednoduché.

Seminář

Švédský horor z minulého roku, u kterého se i trochu zasmějete. Zaměstnanci firmy se vydají na teambuilding do lesů, kde mají strávit společné chvilky. Sejdou se zde ale lidé, kteří toho nemají moc společného, a dochází tak ke konfliktům. Navíc se ale v okolí pohybuje vrah v masce, který nemilosrdně všechny postupně zabíjí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze