Harry Potter se vrátí na obrazovky v podobě seriálu. HBO Max jej uvede v roce 2026

Harry Potter se vrátí na obrazovky v podobě seriálu. HBO Max jej uvede v roce 2026
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Seriál bude mít celkem sedm řad a každá bude kopírovat knižní předlohu
  • JK Rowlingová bude na seriálu pracovat jako výkonná producentka
  • Herci zatím nebyli vybráni

První díl Harryho Pottera byl natočen už před více jak 20 lety a poslední díl jsme pak mohli vidět v roce 2011. I přesto jsou jednotlivé díly kouzelníka z Bradavic dodnes velmi oblíbené a můžete se na ně kdykoliv podívat na HBO Max, který je má ve stálé nabídce. Oblíbenost filmové ságy vedla k tomu, že se studio Warner Bros. rozhodlo natočit televizní seriál Harry Potter, který bude opět kopírovat knihy JK Rowling.

Šéf Warner. Bros. Doscovery David Zaslav při oznamování zisku společnosti za 4. čtvrtletí uvedl, že první díl seriálu je naplánován na rok 2026. Předpokládá se, že seriál bude mít celkem sedm řad a každá bude adaptací na jednotlivé díly knižní série. Kromě toho se sešel i se samotnou Rowlingovou, aby s ní probral možnosti. „Obě strany jsou nadšené, že znovu rozproudí tuto franšízu. Naše rozhovory byly skvělé a nemohli jsme být více nadšení z toho, co nás čeká. Nemůžeme se dočkat, až se na Maxu podělíme o desetiletí nových příběhů s fanoušky po celém světě,“ řekl Zaslav.


Je jasné, že původní herecké obsazení je nemožné, jelikož herci začínali jako děti. Kdo si však zahraje hlavní role, nebylo doposud zveřejněno. Zatím nebyl zahájen ani casting na role. Neočekává se ani, že by se někteří herci z filmů mohli vrátit a ztvárnit stejné postavy. Matthew Lewis, který hrál Nevilla Longbottoma ale uvedl, že by si rád zahrál postavu Remuse Lupina – učitele Obrany proti černé magii a vlkodlaka. JK Rowlingová bude na seriálu pracovat jako výkonná producentka.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze