Kouzelný svět Bradavic se vrátí v seriálové adaptaci

Kouzelný svět Bradavic se vrátí v seriálové adaptaci
Fotografie: unsplash.com
  • Seriál z kouzelnického světa bude mít sedm řad
  • Na natáčení se bude podílet autorka knižní série J. K. Rowling
  • Herecké obsazení bude úplně nové a jiné než to filmové
  • Zatím není jasné, kdy se seriál začne natáčet

Už minulý týden v pondělí se objevily první zprávy o tom, že se svět Harryho Pottera a kouzelné Bradavice vrátí na televizní obrazovky v seriálové adaptaci. Včera večer to ale teprve oficiálně potvrdilo filmové studio Warner Bros. Discovery. Podle variety.com bude televizní seriál vysílat streamovací platforma HBO Max.

Konečně tvůrci odhalili více podrobností. Seriál natočený na motivy knižní série autorky J. K. Rowling bude mít sedm sérií. Každá řada bude natočena podle jedné knihy. Warnes Bros. Discovery uvádí, že se seriál bude vysílat celých deset let. Herecké obsazení navíc bude úplně nové a jiné než to filmové. „Jsme nadšení, že můžeme divákům nabídnout příležitost objevit Bradavice zcela novým způsobem,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel HBO Max Casey Bloys.


„Harry Potter je kulturní fenomén a je jasné, že stále existuje láska a žízeň po kouzelnickém světě. Ve spolupráci s Warner Bros. a J. K. Rowling se tato nová série ponoří hluboko do každé z ikonických knih, které si fanoušci po všechny ty roky stále užívají,“ doplnil. Spisovatelka J. K. Rowling se bude podílet na natáčení jako výkonná produkční.

„Závazek HBO Max zachovat integritu mých knih je pro mě důležitý a těším se, že budu součástí této nové adaptace, která umožní takový stupeň hloubky a detailů, jaký poskytuje jen dlouhý televizní seriál,“ vyjádřila se k seriálu autorka. Zatím není jasné, kdy se seriál začne natáčet, ani kdy by mohl být na streamovací platformě uveden.

Tato skvělá zpráva ukončuje roky spekulací o tom, zda se kouzelnický svět Harryho Pottera někdy dostane na televizní obrazovky. Už v roce 2021 jsme vás informovali o uniklých informacích o chystaném seriálu, ke kterým se ale nevyjádřilo HBO Max ani Warner Bros.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze