HBO uvede film o kaskadérovi Harryho Pottera, který zůstal po nehodě ochrnutý

HBO uvede film o kaskadérovi Harryho Pottera, který zůstal po nehodě ochrnutý
Fotografie: unsplash.com
  • Dokumentární film uvede streamovací služba 30. listopadu
  • Snímek ukazuje pouto mezi Danielem Radcliffem a kaskadérem Davidem Holmesem, který jej zastupoval ve filmech o Harry Potterovi

HBO uvede 30. listopadu dokumentární film David Holmes: Chlapec, který přežil (David Holmes: The Boy Who Lived). Film pojednává o dvojníkovi Daniela Radcliffa – Harryho Pottera, který po natáčení filmu Harry Potter a Relikvie smrti (1. část) zůstal upoutaný na invalidní vozík. Dokument produkoval sám Radcliffe a ukazuje pouto, které si herec a kaskadér za 10 let natáčení vybudovali. HBO nyní představilo první oficiální trailer k filmu.

Filmový štáb o něm mluví jako o někom, kdo dokázal v rámci kaskadérství téměř cokoliv. Holmesův život se ale změní ve chvíli, kdy po kaskadérském kousku zůstane ochrnutý. Kolegové z natáčení se jej i jeho rodinu snaží podpořit. „Je to nespravedlivé, nic z toho neměl dělat. Daveovi se stala tato hrozná věc, ale nechci mluvit, jako by jeho život byl tragédie. Způsob, jakým jeho život ovlivnil životy lidí kolem něj, znamená, že je to nejvzdálenější věc, kterou si lze představit,“ sděluje Radcliff v traileru.


Z ukázky je také jasné, že Holmes chtěl být již od mala kaskadérem a byl skvělý v gymnastice. I po úraze ale komentuje svůj život jako šťastný. Holmes s Radcliffem již spolu mají podle hollywoodreporter.com od roku 2020 podcast Cunning Stunts, kde rozebírají akční scény ve filmech a zpovídají filmové kaskadéry.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze