Hosté hotelů Hilton budou svůj pokoj moci ovládat aplikací

Hosté hotelů Hilton budou svůj pokoj moci ovládat aplikací
  • Síť hotelů Hilton již testuje chytré pokoje ovládané aplikací
  • Hosté budou moci skrze aplikaci ovládat světla či televizi již v roce 2018
  • Do budoucna bude možné pokoje v Hiltonu ovládat i hlasem

Síť luxusních hotelů Hilton se chce od příštího roku od konkurence odlišit zajímavou novinkou. Již nyní v jednom ze svých hotelů testuje nasazení chytrých zařízení, které hostům umožní ovládat svůj pokoj skrze mobilní aplikaci. Hilton se tak pravděpodobně stane prvním z velkých hotelových řetězců, ve kterém si budou hosté moci užívat výhod chytré domácnosti.

Aplikace Hilton Honors umožní ovládat světla v pokoji, termostat či třeba televizi. Dle promo videa vypadá aplikace jednoduše a uživatelsky přívětivě. Zmíněná aplikace Hiltonu není žádnou novinkou a již nyní ji hosté mohou využívat pro zobrazení přehledu svého pobytu nebo třeba k odemykání dveří. Chystané novinky ale aplikaci posunou ještě o několik úrovní výše.

Jak již bylo naznačeno, využívání aplikace přinese hostům možnost snadno si pouštět své oblíbené televizní stanice, zapínat různé sady světel nebo nastavit teplotu v pokoji. Hilton však myslel i na hosty, kteří se chytrým technologiím zatím brání. Do pokojů proto přibydou nové klasické ovladače k televizi, které jsou jednodušší a přehlednější.

Do budoucna by se pokoje v Hiltonu měly naučit reagovat i na hlasové povely a hostům by mělo být umožněno nastavit si různé sady příkazů, které by mohli využívat při svých opakovaných návštěvách. Ovládání chytrých zařízeních v pokojích by tedy mělo vypadat podobně, jako je tomu u čím dál populárnějších chytrých reproduktorů typu Google Home či Amazon Echo.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze