Netatmo uvádí do prodeje Inteligentní video zvonek

Netatmo uvádí do prodeje Inteligentní video zvonek
Fotografie: Netatmo
  • Zvonek bude dostupný na netatmo.cz a alza.cz za osm tisíc korun
  • Uživatel má možnost odpovědět návštěvě odkudkoliv, zároveň může kontrolovat zabezpečení domova

Netatmo uvádí do prodeje Inteligentní video zvonek. Uživatelé s jeho pomocí uvidí, kdo stojí u vstupních dveří bez ohledu na to, kde jsou. Jakmile návštěva zazvoní, obdrží na smartphone upozornění a mohou s příchozími okamžitě komunikovat. Video zvonek se postará i o zabezpečení vchodu do domácnosti. V případě, že zvonek zaznamená pohyb cizí osoby kolem vchodu, okamžitě na to upozorní.

Možnost odpovědět návštěvě odkudkoliv

Uživatel Video zvonku vidí, kdo stojí před dveřmi, i když zrovna není doma. Zvonění návštěvy zaznamená na svém smartphonu a v podobě video hovoru může rozhodnout, zda si s návštěvou přeje hovořit bez ohledu na to, jestli je doma, nebo na opačném konci světa. Kromě toho lze ze zaměstnání instruovat poslíčka, kam uložit zásilku, nebo přivítat své hosty z kuchyně, kde mezitím připravujete večeři.

Posílená vnější bezpečnost domova

Zvonek chrání domov před vniknutím cizí osoby a posiluje pocit bezpečí v případech podezření na vloupání. Díky algoritmům umělé inteligence rozlišuje mezi člověkem a náhodným pohybem. V případě, že se kolem vchodu někdo potuluje, objeví se na smartphonu upozornění „Zjištění pohybu osoby“ a nahraje se video s událostí.

Skrze integrovaný mikrofon a reproduktor uživatel osobu osloví a odradí ji od přiblížení se k jeho domovu. Ochrana je posílena i díky upozorněním zasílaným na smartphone v případě, že se někdo Video zvonek pokusí deaktivovat či odstranit ze zdi.

Inteligentní upozornění nastavitelná dle potřeby

Uživatel může deaktivovat upozornění i zaznamenávání videí. Zároveň se může rozhodnout, zda zvonek v případě detekce osob odešle upozornění a zaznamená video. Může si tedy zvolit i možnost, že mu upozornění budou zasílána a videa budou nahrávána pouze v případě, když u něj doma někdo opravdu zazvoní.

Funkce Alert-Zones slouží k tomu, aby uživatel dle dispozic svého domu určil zvláštní oblasti, v nichž má docházet k zjišťování osob: kolem příjezdové cesty, brány, garážových vrat atd. Zvonek mu pak bude zasílat upozornění pouze v případě, že se v těchto oblastech něco odehraje.

Žádné předplatné a 100% zabezpečená data

Všechny funkce Inteligentního video zvonku jsou dostupné zdarma, včetně zálohování videí. Historie přijatých hovorů a videa jsou ukládána lokálně na interní microSD kartu. Lze zvolit i jejich automatické odesílání a archivaci na Dropbox účet / FTP server.

Zvonek používá koncová šifrovaná připojení.

MicroSD karta je šifrovaná, což zajišťuje zvýšenou ochranu. Pro bezpečný přenos dat na smartphone zvonek používá koncová šifrovaná připojení.

Snadná instalace

Instalace Inteligentního video zvonku je velmi snadná. Původní kabelový zvonek zůstane zachován a nahradí se pouze tlačítko zvonku. Inteligentní video zvonek je kompatibilní s většinou elektrických instalací, tj. 8-24 V nebo 230 V. Kompatibilitu stávající instalace se zvonkem lze ověřit pomocí online nástroje.

Aby bylo možné Inteligentní video zvonek ovládat na dálku, je nutné jej připojit k Wi-Fi. Pak může lze skrze smartphone nebo tablet s aplikací Netatmo Security využívat všech jeho funkcí.

Výjimečná kvalita obrazu pro větší bezpečí ve dne i v noci

Zvonek je vybaven Full HD kamerou a širokoúhlým objektivem o 140 ° zajišťující optimální kvalitu videa.

HDR vyrovnává náhlé změny v intenzitě světla, takže jasně vidíte, co se děje před domem, bez ohledu na světelné podmínky. Obličeje návštěvníků jsou zřetelné i v případě, že stojí v protisvětle.

Díky nočnímu infračervenému vidění zajišťuje zvonek stejnou míru ochrany domácnosti ve dne i v noci. Obličej návštěvy tak lze vidět i v naprosté tmě.

Kompatibilní s Apple HomeKit

Produkt je kompatibilní s Apple HomeKit. To umožňuje vytvářet vlastní scénáře a propojit zvonek s dalšími inteligentními přístroji v domácnosti. Například když zaznamená osobu, může se rozsvítit venkovní osvětlení a odradit případného zloděje.

S hlasovým ovládáním HomeKitu má uživatel přístup k zaznamenaným videím . Stačí požádat Siri o zobrazení domovního vchodu a hned vidíte, co se u vás děje („Hey Siri, show me my front door“).

Elegantní design odolný vůči vlivům počasí

Zvonek je chráněný technologií HZO, inovativní nano-folií, a splňuje certifikaci IP44. Je zcela voděodolný a dokonale chráněný vůči všem povětrnostním vlivům – dešti, sněhu, vlhkosti – ale i vůči prachu a nečistotám.

Dostupnost

Zájemci budou moci Inteligentní video zvonek objednávat od 28. září na netamo.cz alza.cz za 7 999,99 Kč. Aplikaci Netatmo Security lze stáhnout zdarma. Je kompatibilní se systémy iOSa Android.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze