Předprodej bezdrátového modulu pro HTC Vive začne již brzy. Cena není nízká

Předprodej bezdrátového modulu pro HTC Vive začne již brzy. Cena není nízká
  • Již 5. září u nás začne předprodej modulu pro VR brýle HTC Vive a Vive Pro, který vás zbaví otravného kabelu
  • Zařízení bude stát nemalých 8 990 Kč a pokud vlastníte HTC Vive Pro, budete si muset přikoupit ještě další příslušenství za 1 950 Kč

HTC dnes oznámilo v rámci každoročního herního veletrhu gamescom termín zahájení předobjednávek bezdrátového modulu Vive Wireless Adapter pro své brýle s virtuální realitou. Uživatelé virtuální reality tak získají možnost zbavit se kabelu, který je poutá k PC, a to aniž by museli slevit z nároků na kvalitu zážitku. K bezdrátovému modulu Vive Wireless Adapter dostanete v balení navíc i dva měsíce bezplatného členství v programu VIVEPORT Subscription, kde najdete více než 500 titulů určených pro VR, mezi nimiž nechybí ani spousta her.

Instalace bezdrátového modulu je přitom otázkou několika minut, ale bude nutné se trochu pohrabat ve vašem PC, což může pár nezkušených uživatelů odradit. Ale žádný strach – stačí nasadit do PCI-e slotu v balení dodávanou kartu a připojit také k PC senzor s dosahem 6 metrů a úhlem záběru 150°. Ten pracuje s technologií Intel WiGig, která funguje v pásmu 60 GHz a pro přenos obrazu využívá XR kodeku společnosti DisplayLink. Díky tomu se uživatelé mohou těšit na nízkou latenci, vysoký výkon i hodiny provozu na jedno nabití. Napájení adaptéru pak zajistí powerbanka HTC s technologií QuickCharge 3.0, kterou naleznete opět přímo v balení a budete ji moci využít také klidně pro dobíjení smartphonu.

HTC Vive

Předobjednávky budou spuštěny již 5. září 2018 na webových stránkách www.vive.com a v obchodě Alza.cz. Cena bezdrátového adaptéru byla stanovena na nemalých 8 990 Kč a základní balení obsahuje vše potřebné pro propojení s headsetem HTC Vive. Pokud jste však hrdí majitelé novějšího HTC Vive Pro, bude potřeba dokoupit ještě balíček příslušenství, obsahující odpovídající propojovací kabel spolu s držákem a pěnovými stélkami za 1 950 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze