Virtuální realita HTC Vive Cosmos získala tři nové varianty

Virtuální realita HTC Vive Cosmos získala tři nové varianty
  • Představeny byly varianty Vive Cosmos Elite, Vive Cosmos XR a Vive Cosmos Play
  • Všechny mají kvalitní obraz s jemným rozlišením a 90Hz technologií

HTC se v posledních letech zaměřuje především na virtuální realitu, kterou sdružuje do již zavedené řady Vive. Dnes došlo k odhalení tří nových variant, které se v segmentu rozprostřou pro různě náročné zákazníky.

HTC Vive Cosmos Elite: varianta pro nejnáročnější

Aktuálně nejvyšší model z rodiny headsetů Vive Cosmos se pyšní čelním panelem HTC Vive External Tracking Faceplate. Kombinuje tak inside-out tracking se sledováním pohybu pomocí základnových stanic. Nadšenci pro virtuální realitu tak od něj mohou čekat nekompromisní zážitky za jakýchkoliv okolností a také kompatibilitu s veškerým příslušenstvím systému Steam VR. Svůj VR systém tak mohou využít nejen s klasickými ovladači, ale také s HTC Vive Trackery. Ty mohou sloužit jako značkovače pro sledování pohybu celého těla, případně například pohybu hokejky či jiného předmětu. Jeho přednosti ocení i nejzkušenější hráči titulů Pistol Whip, Superhot a Audica.

HTC VIVE Cosmos Elite
HTC Vive Cosmos Elite

Prodej HTC Vive Cosmos Elite se základnovými stanicemi a ovladači bude zahájen v průběhu prvního čtvrtletí roku 2020 za cenu 25 599 Kč. Ve druhém čtvrtletí bude pak dostupný i samostatný čelní modul External Tracking Faceplate jako příslušenství pro původní HTC Vive Cosmos s cenou 5 559 Kč. Předobjednávky HTC Vive Elite budou u vybraných partnerů dostupné od 4. března 2020.

HTC Vive Cosmos XR: spojnice našeho světa s virtuálním

Technologickou lahůdku představuje model HTC Vive Cosmos XR, který díky průhledovým kamerám s vysokým rozlišením a zorným polem širokým až 100 stupňů umožní umístit virtuální objekty do reálného světa. Ve spojení s aplikací Vive Sync tak rozšíří možnosti spolupráce na velkou vzdálenost.

HTC VIVE Cosmos XR
HTC Vive Cosmos XR

Příkladně ostrý obraz průhledových kamer posouvá i možnosti integrace reálného okolí do virtuálních světů. HTC Vive Cosmos XR bude blíže představen v rámci březnové konference GDC a v průběhu druhého čtvrtletí roku 2020 bude zpřístupněn vývojářům.

HTC Vive Cosmos Play: vstupenka do virtuálního světa

Nejdostupnější model HTC Vive Cosmos Play otevře dveře do virtuálních světů novým uživatelům. Pro sledování pohybu využívá inside-out technologie založené na čtveřici rychlých kamer. Zároveň zachovává veškeré atributy prémiového VR, které jsou společné pro všechny headsety Vive Cosmos. Nechybí tedy špičkové zobrazovače, optika, sluchátka i odklopná konstrukce a modularita, která umožňuje jeho vylepšení v budoucnosti.

HTC VIVE Cosmos Play
HTC Vive Cosmos Play

Základní nový model Vive Cosmos Play by se měl již brzy dostat do prodeje. Konkrétní dostupnost by HTC mělo odhalit v nejbližších měsících.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze