I bezpečnostní kamera může být chytrá. Tyto od Yale překvapí tím, co vše umí

1
I bezpečnostní kamera může být chytrá. Tyto od Yale překvapí tím, co vše umí
  • Yale All-in-One Camera má reflektor, reproduktor a sirénu
  • Yale Indoor WiFi Camera sleduje vnitřní prostory a umí vyrušit vetřelce
  • Chytré domácí alarmy Yale dostávají podporu hlasových asistentů

Yale All-in-One Camera

Yale představuje bezpečnostní kameru Yale All-in-One Camera, opatřenou LED reflektorem se svítivostí 110 lumenů a 110dB sirénou. Nová kamera může fungovat jako samostatné bezpečnostní zařízení, které spustí poplach při detekci pohybu v určené oblasti. Prostřednictvím mobilní aplikace pro smartphony a tablety s Androidem a iOS lze kdykoli zobrazit záběr z kamery připojené k internetu přes Wi-Fi, upravovat její nastavení nebo spravovat plán zabezpečení a oznámení kamery. Záznam s Full HD rozlišením se ukládá na microSD kartu vloženou do kamery.

Kamera vybavená mikrofonem a reproduktorem má k dispozici obousměrný přenos zvuku. Systém nočního vidění s dosahem až 10 metrů a možnost vnitřního i venkovního umístění kamery zajistí kontrolu nad nemovitostí i jejím okolím. Na dálku lze ovládat také sirénu a LED reflektor. Yale All-in-One Camera je připravena na integraci s dalšími chytrými zařízeními značky Yale, jako jsou chytré alarmy a CCTV systém. Podpora hlasových asistenčních služeb Amazon Alexa a Google Asistent (tato funkce bude doplněna s aktualizací firmwaru kamery) zajistí propojení s dalšími systémy inteligentní domácnosti.

Kameru Yale All-in-One Camera lze zakoupit od 15. 7. 2019 u autorizovaných distributorů produktů ASSA ABLOY za cenu od 3 299 Kč včetně DPH.

Yale Indoor WiFi Camera

Nová kamera, určená pro instalaci do interiéru, pořizuje videozáznam v rozlišení Full HD, a to na základě detekce pohybu. Kamera je prostřednictvím Wi-Fi sítě připojena k internetu. V mobilní aplikaci je tak možné kdykoli a odkudkoli zkontrolovat domácnost. Díky obousměrnému přenosu zvuku případného narušitele domácnosti či zloděje nejen uslyšíte, ale je možné ho i oslovit a vyrušit jej tak. Kamera má k dispozici také systém nočního vidění, takže nabídne obraz i v úplné tmě. Videozáznam se ukládá na paměťovou microSD kartu, umístěnou v těle kamery.

Chytrou kameru Yale Indoor WiFi Camera lze propojit s dalšími prvky inteligentní domácnosti značky Yale, jako jsou CCTV systém a chytrý alarm. Dále je možné kameru integrovat s domácím asistenčním systémem Amazon Alexa a rozšířit tak její funkce o hlasové ovládání. Podpora služby Google Asistent bude doplněna v rámci aktualizace firmwaru kamery.

Kameru Yale Indoor WiFi Camera lze zakoupit od 15. 7. 2019 u autorizovaných distributorů produktů ASSA ABLOY za cenu od 1 699 Kč včetně DPH.

Chytré domácí alarmy Yale

Inteligentní zabezpečení se stává skutečností. Díky novým alarmům Yale řady Sync můžete kompletně ovládat zabezpečení domácnosti prostřednictvím smartphonu, tabletu, chytrých hodinek nebo hlasové asistentky Amazon Alexa. Můžete tak být připojeni ke své domácnosti, ať se pohybujete kdekoli. Pohodlí alarmových setů Yale Smart Living si užívají domácnosti po celé Evropě. Nejnovější, automaticky monitorovaný Smart Home Alarm Sync komfort ještě zvyšuje. Zajistí ochranu vaší domácnosti bez ohledu na to, jestli jste doma, nebo kdekoli jinde, a díky novým možnostem integrace si jej můžete přizpůsobit přesně tak, jak bezpečí vašeho domova vyžaduje.

Integrace s chytrými světly Philips Hue od společnosti Signify přináší dvojí odstrašující účinek v podobě kombinace světla a zvuku. Odradí potenciální zloděje a majitelům domu poskytuje vizuální ujištění o ochraně jejich domova. Pokud alarm aktivujete, rozsvítí se barevná světla Philips Hue pro potvrzení, že je systém aktivován. V případě vloupání začnou světla červeně blikat.

Sync Alarm

Stejně důležitá je i integrace s hlasovými asistenty. Těch bude podle údajů Juniper Research v inteligentních domácnostech do konce roku 2023 v provozu zhruba 275 milionů. Integraci alarmů Yale s hlasovou asistenční službou Amazon Alexa umožní jednoduchý příkaz „Alexa, arm my home“. Jednoduché příkazy, jako například „Alexa, arm my home in stay mode“, zabezpečí části vašeho domu či bytu, když půjdete spát, což usnadní každodenní rutinu a zvýší jistotu zabezpečení domova. Pro skutečně propojenou domácnost integruje Sync také další produkty z rodiny Yale Smart Living, jako jsou vnitřní i venkovní kamery, pohybová nebo kouřová čidla či chytré zásuvky. Vše lze kompletně řídit prostřednictvím aplikace Yale Home.

Pro majitele domů je výhodou také zvýšení dosahu produktů Sync na 200 metrů, což umožňuje zabezpečit i samostatné objekty, jako jsou garáže nebo zahradní domky. Schopnost geolokace navíc majitele upozorní na základě aktuální polohy mobilního telefonu na jeho polohu mimo domov. Při odchodu z domu tak aplikace pošle upozornění ohledně aktivace alarmu.

Sync Alarm Yale lze zakoupit od 15. 7. 2019 u autorizovaných distributorů produktů ASSA ABLOY za cenu od 8 399 Kč včetně DPH.

Diskuze ke článku
Karol Benko
Karol Benko
Čítal som vaše recenzie. Chcel by som sa spýtať aké wifi kamery, najlepšie s batériou, ktorá by sa dala poprípade neustále dobíjať zo siete(nie je to však podmienkou) by ste mi odporučili. Resp. aký kamerový systém. Ide mi o to aby som mal deti pod kontrolou keď som preč. Ideálne aby vedeli robiť nepretržitý záznam. Resp. sa chcem spýtať, keď sa pri tých kamerách zdetekuje pohyb (človek vojde do obývačky) a urobí sa napr. 2 minutové video a po tých dvoch minutách je stále ten istý človek v miestnosti (napr. sedí na pohovke) znovu sa zdetekuje pohyb a urobí sa ďalšie video a takto dookola? Alebo až keď opustí miestnosť a vráti sa tak až potom sa znovu spustí videozáznam? Veľká vďaka za odpoveď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze