Ulo je elektronická sova, která vám pohlídá byt a bude vás bavit

1
Ulo je elektronická sova, která vám pohlídá byt a bude vás bavit
  • Bezpečností kamera má dva displeje jako oči
  • S uživatelem komunikuje pomocí výrazů tváře
  • Umí také hlídat prostor a v případě jeho narušení nahrát video

Bezpečnostní kamera obvykle neoplývá nějakým zázračným designem a je u ní vše podřízeno funkčnosti. Proč ale nevzít tento kousek elektroniky, nezkombinovat ho s dalším a celé to nepodat jako roztomilého zvířecího společníka?

Asi taková byla první myšlenka tvůrců z Mu Design. Výsledek jejich práce se jmenuje Ulo. Malou bezpečnostní kameru s mikrofonem doplňuje dvojice oválných displejů, takže výsledný výrobek ze všeho nejvíce připomíná sovu. Výsledkem je nejenom roztomilý vzhled, ale mnohem intenzivnější komunikace, než na jakou jste u elektroniky zvyklí. Například skoro vybité baterie zde nesignalizuje červená baterie, ale univerzálně rozpoznatelný výraz tváře pro únavu. Pokud Ulo pořizuje fotografii, pak u toho mrká. Nahrávání videa zase signalizuje pohybem očí, které vás jakoby sledují.

Dvojitým poklepem na čelo pak spustíte sledovací mód, kdy Ulo hlídá prostor. Pokud se v něm vyskytne pohyb, pak začne nahrávat video. Několik minut je uloženo přímo v zařízení, dá se taky nastavit nahrávání na server. Ulo se dobíjí z USB portu, ale má i vlastní baterii, aby si poradil s případným výpadkem napájení.

Celé zařízení pohání Snapdragon 212 a má 8 GB vnitřní paměti i slot pro microSD kartu. Za to všechno si výrobce řekne o 199 eur, tedy něco přes pět tisíc korun. Cena to není nízká. Kdo by ale odolal něčemu tak roztomilému?

Diskuze ke článku
Řezňýk
Sova hezká,
ale v článku postrádám
jednu zásadní informaci
a to
jestli mě ta sova
bude nahrávat
při
masturbaci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze