Jak fungují Cross Tape? Vyzkoušeli jsme je na svaly, vrásky a jiné nedokonalosti

zhodnocení
Jak fungují Cross Tape? Vyzkoušeli jsme je na svaly, vrásky a jiné nedokonalosti
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Otestovali jsme mřížkové tejpy na různých částech těla při různých obtížích
  • Nejlepší účinek měly při bolestech svalů
  • Tejpy jsou voděodolné a lepidlo hypoalergenní

Pokud se zajímáte o nejnovější trendy v oblasti o péči o tělo, pak jste určitě narazili i na tejpovací pásky. Kromě klasických jsou nyní oblíbené i mřížkové tejpy, které mají pomoci s namoženými svaly, bolestí kloubů, ale i s vráskami, pupínky či jizvami. My jsme vyzkoušeli Spophy Cross Tape, který slibuje pomoc při potížích s pohybovým aparátem.

Oč se jedná?

Tento typ tejpů je neelastický a je určený především na bolestivé svaly a klouby. Obsahuje hypoalergenní lepidlo a můžete jej tak bez potíží použít i na obličej. Pásky jsou voděodolné a my jsme na otestování zvolili typ B, který má rozměr 3,6 cm na 3,8 cm. Za 120 kusů jsme zaplatili 290 Kč. Nejedná se o klasický tejpovací pás, ale menší mřížkované tejpy, které nepruží.

Jak se používá?

Ačkoliv výrobce uvádí, že před prvním použitím tejpu byste se měli poradit se svým lékařem či terapeutem, je to nejspíše pouze nutné upozornění, jelikož aplikaci zvládnete sami. Tejpy jsou určené pouze na suchá místa pokožky. Nikdy je nelepte na otevřené rány. Pokud víte, že máte citlivější pokožku, nejprve vyzkoušejte jeden tejp, abyste zjistili, zda vám nedráždí kůži, nebo nevyvolává svědění. I přes hypoalergenní lepidlo se to stát může.

Použití je opravdu snadné. Stačí najít bod, který vás bolí, a následně na něj nalepit mřížkovaný tejp. Pokud tedy například bolí určitý sval, najděte si místo, kde vás to bolí nejvíce, a tam si tejp opatrně nalepte. Každý tejp z archu odlepíte velmi jednoduše – v polovině je vždy arch rozpůlený, abyste mohli nalepit nejdříve jednu polovinu a následně i druhou.

Cross Tape

Kromě svalů a kloubů jsem vyzkoušela tejpy nalepit i na vrásky – takzvané mračivky, které se tvoří mezi obočím, a také jsem je vyzkoušela na malou jizvu a štípance od hmyzu. Ačkoliv tento druh tejpů není prvořadě určen těmto účelům, chtěla jsem vyzkoušet, na co vše se dají použít.

Fungují?

Musím říct, že jsem při použití byla značně skeptická, že by mi „nálepka“ mohla pomoci. V některých případech jsem ale byla mile překvapena. Pokud jde o vrásky, tento tejp není ten pravý a je lepší volit klasické tejpy určené na obličej. Musím ale uznat, že po nalepení byl poznat rozdíl – bohužel účinek byl jen dočasný. Tejp jsem měla přes celou noc a ráno po odlepení byla vráska vyhlazenější. Nutno ale podotknout, že za několik hodin bylo vše na původním místě. Pokud by se ale zároveň s tejpem aplikovala například obličejová jóga, věřím, že by výsledky byly vidět.

Cross Tape

Co se týče štípanců od hmyzu, řekla bych, že je zbytečné tejp používat. Místo přestalo svědit, což ale dnes vyřeší i mnoho gelů k tomu určených. Na jizvě jsem nezaznamenala žádnou změnu. Co mělo největší účinek, byla právě bolestivá místa, kde jsem zaznamenala zmírnění bolesti. Nahmatala jsem si několik míst, kde mám namožené svaly (ruce, záda, trapézy) a po nalepení se bolest snížila, v některých případech vymizela. Tejpy jsem měla nalepené 24 až 36 hodin.

Na závěr je nutné říci, že tyto pomůcky vás nezbaví bolesti napořád, ale pomohou vám. Pokud je budete používat jako pomůcku ke cvičení či rehabilitacím, pak určitě neuděláte špatně, když je budete používat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze