Jaké filmy a seriály sledují Češi?

To nejlepší z Netflixu
Jaké filmy a seriály sledují Češi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Na fZone.cz budeme každý týden přinášet přehled nejsledovanějších filmů a seriálů v Česku ze tří nejznámějších streamovacích platforem
  • Začínáme Netflixem

Vítám vás u nového seriálu, který se bude hodně podobat tomu předchozímu. Tentokrát ale nebudeme vybírat ty nejlepší pořady my, ale vy. Každý týden se podíváme na jednu ze tří streamovacích platforem – Netflix, HBO Max a Disney+ – a představíme vám aktuálně nejsledovanější filmy a seriály. Dnes se podíváme na tři nejsledovanější filmy a seriály z Netflixu.

Nejsledovanější filmy

Matka (The Mother)


Snímek Matka je akční thriller, který natočila režisérka Niki Caro. Na scénáři pracovali Andrea Berloff, Peter Craig a Misha Green. V hlavních roli se představila zpěvačka a herečka Jennifer Lopez. Dále ve filmu hrají Gael García Bernal, Joseph Fiennes, Omari Hardwick, Paul Raci, Yvonne Senat Jones, Jesse Garcia, Lucy Paez a Edie Falco. Snímek se začal natáčet již 4. října 2021. Kvůli pandemii kornaviru muselo být 11. ledna 2022 pozastaveno. Snímek získal od kritiků průměrné až pozitivní hodnocení. Netflix film Matka uvedl 12. května 2023.

V armádě z ní vycvičili chladnokrevnou vražedkyni. Přichází ale čas opustit úkryt a před pomstychtivými zločinci ochránit dcerku, se kterou se nikdy nesetkala. Jennifer Lopez úplně v jiné roli, než jsem byla doposud zvyklá, ale podle mého názoru jí sedla. Bylo docela nezvyklé sledovat, jak matka učí svoji 12letou dceru zabíjet, ale proč ne? Akční scény byla také velice povedené a vše doplňuje skvělá hudba, která celkový dojem z filmu podtrhla.

Děti Nagana


Českou rodinnou komedii natočil režisér Dan Pánek, který napsal k filmu i scénář. V hlavních rolích se představili Tom Brenton, Hynek Čermák, Klára Issová, Johana Racková, Otakar Brousek ml., Pavel Batěk, Taťjana Medvecká a další. Režisér o natočení tohoto snímku přemýšlel zhruba 4 roky. Sepsat veškeré nápady na natáčení Davida Pánka napadlo během doby, kdy byl doma v karanténě kvůli nákaze koronavirem. Natáčení probíhalo ve městech Pečky, Kutná Hora, Malešov a Chlístovice. Zimní scény se pak natáčely v Krkonoších v Malé Úpě. Premiéra v kinech proběhla 22. února 2023, přesně 25 let od hokejového finále Zimních olympijských her 1998. Netflix přidal tento snímek do své nabídky 10. května 2023.

Děj snímku diváky zavede do minulosti, přesně do roku 1998, kdy všichni žijí olympijskými hrami, ale nejvíce hokejem. Malý Dominik je nadšený, když české mužstvo na turnaji století poráží Kanadu a míří do velkého finále. Po zhlédnutí tohoto neuvěřitelného výkonu se rozhodne, že si koupí hokejku a bude také hrát hokej. Dá dohromady tým a společně začnou trénovat, sice za domem na betonu s míčkem, ale to nevadí. Jejich trénování není bezcílné, rozhodnou se vyzvat na zápas starší kluky ze sousední vesnice. Tento zápas ale není to jediné, co by chtěl Dominik vyhrát. Usiluje také o srdce spolužačky z vedlejší třídy, Katky.

Jedna velká nostalgie. Tak by se dal popsat tento český snímek. Mně sice ještě nebylo ani 5 let, když celý národ fandil českým hokejistům, ale postup do finále si pamatuji. A i když dětské výkony nejsou úplně precizní, dá se to v tomto případě přehlédnout a jen vzpomínat, jak jsme tyto okamžiky prožívali my.

Hádkovi


Rodinnou komedii natočil režisér Vojtěch Mravenec, který se Sandrou Novákovou napsal scénář. V hlavních rolích se představili Sandra Nováková, Jakub Prachař, Jitka Čvančarová, Hynek Čermák a další. Film byl uveden do kin 14. července 2022.

Děda musí do nemocnice a dva vnuci s manželkami si okamžitě začnou dělit dědictví. Setkají se v bytě svého dědy, kde se snaží dohodnout. Oba jsou ale úplně jiní, a tak to není snadná domluva. Jsou to ale bratři a mají se rádi. Za to jejich manželky se moc nemusí a stále se navzájem pomlouvají. Do bytu dorazí i jejich otec a oznámí jim nečekanou zprávu. Dědeček chce jet s celou rodinou k moři, protože ho chce alespoň jednou v životě vidět. To vyvolá velké diskuze, které pokaždé končí neshodou a hádkou.

Skvělá komedie ze života. Pokud nemáte v rodině nikoho, kdo by vám alespoň z části připomínal jednu z postav, můžete si gratulovat. Budete se bavit od začátku do konce. Mám ráda podobné snímky, které jsou natočené na jednom místě jen s několika postavami.

Nejsledovanější seriály

Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových (Queen Charlotte: A Bridgerton Story)


Seriál Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových je prequel seriálu Bridgertonovi. Vytvořila ho Shonda Rhimes a natočil režisér Tom Verica. V hlavních rolích hrají India Amarteifio, Golda Rosheuvel, Michelle Fairley, Ruth Gemmell a Adjoa Andoh. Seriál získal od kritiků převážně pozitivní hodnocení. První série byla uvedena 4. května 2023 a obsahuje 6 dílů, které trvají zhruba hodinu.

Prequel nahlédne do života mladé Šarloty, která se stane manželkou anglického krále a královnou. Seriál sledujeme ve dvou dějových linkách – jedné v současnosti seriálu Bridgertonovi, která se odehrává v roce 1817, kdy zemře dědička královského trůnu princezna Šarlota, a druhá v minulosti v v roce 1761, kdy se královna Šarlota a král Jiří poprvé setkají.

Musím říct, že tento seriál se mi líbil daleko víc než obě série Bridgertonových. Šarlota byla silná žena, která svého muže nadevše milovala a i když věděla o jeho nemoci, neopustila by ho. On miloval ji a díky ní byl šťastný. Krásný pohádkový, ale dramatický příběh o velké lásce, který opravdu stojí za zhlédnutí.

Rytíř v černém (Black Knight)


Seriál Rytíř v černém napsal a natočil režisér Ui-seok Cho. Jedná se o sci-fi drama. V hlavních rolích hrají Woo-bin Kim, Esom, Yoo Seok Kang, Seung-heon Song, Ee-seong Kim a Kjong Džin. První série obsahuje 6 dílů, které trvají necelou hodinu. Netflix seriál uvedl 12. května 2023.

Silně znečištěná planeta Země se v dystopické budoucnosti v roce 2071 vyhladila kromě 1 % původního obyvatelstva korejského poloostrova, které se dusí a osud lidstva závisí na neohrožených kurýrech, kteří si říkají Rytíři v černém.

Tento seriál nebyl úplně mým šálkem čaje, navíc jsem po zhlédnutí zjistila, že nejlepší pasáže prozradil už trailer. Seriál je zbytečně zdlouhavý. Postapokalyptický svět byl ale vytvořen skvěle. Podívejte se a uvidíte, jak se seriál bude líbit vám.

Bridgetonovi (Bridgerton)


Dobový seriál z roku 1813, jehož autorem je Chris Van Dusen. Na natáčení se podílelo několik režisérů. Jako předloha mu sloužily romány Julie Quinnové. Premiéru na Netlixu měl seriál 25. prosince 2020, ale díky prequelu Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových se nyní zase dostal do povědomí lidí i původní seriál.

Seriál se odehrává ve světě vysoké londýnské společnosti během sezóny, kde jsou mladé ženy představovány královně. Sledujeme životy členů rodiny Bridgertonových. Představena byla i Daphne Bridgertonová, která si chce najít manžela a založit rodinu. Pak potká Simona Basseta, vévodu z Hastingsu, a její život se otočí vzhůru nohama.

První řada seriálu z historického prostředí okouzlila celý svět. Tento seriál byl jiný než ostatní, které vznikly do té doby. Byl to příběh jako z pohádky. A není divu, že se opět zařadil mezi nejsledovanější seriály Netflixu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze