Je libo virtuální hokejové kolbiště? Sense Arena a naše první dojmy z CES 2019

Je libo virtuální hokejové kolbiště? Sense Arena a naše první dojmy z CES 2019
  • Sense Arenu na veletrhu CES 2019 představil bývalý hokejista Patrik Eliáš
  • Zájemci se musí připravit na vyšší pořizovací cenu i nutnost platit měsíční servisní poplatek

Našince jistě potěší, že se na prestižní veletrh CES 2019 podíval i český projekt Sense Arena, jehož cílem je pomoci hokejovým týmům vypilovat své herní dovednosti bez nutnosti velikých ploch nebo klasického hokejové hřiště. Trénink skrze Sense Arenu probíhá na virtuálním hokejovém kolbišti. Jak přesně, to přišel na CES 2019 ukázat i bývalý hráč klubu New Jersey Devils, Čech Patrik Eliáš.

Ke hře je využíván VR headset HTC a neméně důležitou roli zastává rovněž senzor, který je umístěný na hokejce a snímá její polohu. V budoucnu bude dostupná i varianta pro rekreační hráče hokeje v kompaktním kufříkovém balení. Díky ojedinělosti tohoto zařízení lze ospravedlnit i vyšší cenu atakující téměř 6 tisíc amerických dolarů (přibližně 150 tisíc korun i s daní) v nejvyšší výbavě „VR Hardware Pro“. Zájemci musí rovněž počítat s nutností úhrady měsíčního poplatku ve výši 199 dolarů (něco málo přes 5 tisíc korun).

Zařízení dle našich prvních dojmů funguje spolehlivě a zájem mnohých hokejových týmů naznačuje, že by se mohlo v budoucnu jednat o standardní výbavu každého hokejového týmu. Tomuto zajímavému startupu tak rozhodně držíme palce a přejeme mnoho budoucích úspěchů.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze